Ta spletna stran hrani piškotke, da bi vam zagotovili boljšo uporabniško izkušnjo in popolno funkcionalnost te strani.

Analitične piškotke uporabljamo s storitvijo Google Analytics, samo z vašo privolitvijo. Sprejemam Zavrnitev Več informacij
Arhiv predavanj

Z analitiko v Azure – kako to izgleda v praksi

Vedno več podjetij se odloča za selitev analitične platforme v oblak. Kako pa to izgleda v praksi? Kaj so tipični problemi in zagate, ki jih srečamo ob migraciji podatkovnega skladišča v Azure Synapse? Kaj so dobre prakse za storitve kot so Azure Synapse, Azure Data Factory, Azure DevOps, ipd.? Kako obstoječe rešitve prevedemo v ekvivalentno oziroma boljšo rešitev v oblaku in katera orodja nam pri tem najbolj pomagajo? Kako uporabiti Azure Databricks za implementacijo kompleksnejših transformacij? Kako z migracijo v oblak poskrbimo za pravilno implementacijo DevOps in CI/CD ter kako izkoristimo skalabilnost in fleksibilnost PaaS za učinkovito uporabo človeških virov in stroškov? Na predavanju si bomo odgovorili na vsa ta vprašanja in pogledali tudi konkretne primere v praksi.

Gašper Stopar

ADD d.o.o.

Gašper Stopar je vodja R&D v podjetju ADD d.o.o. z več kot 7 let izkušenj. Ukvarja se z arhitekturo, razvojem in modernizacijo podatkovnih skladišč, analitičnih modelov in podatkovnih integracij s poudarkom na Microsoftovih tehnologijah. Sodeloval je na projektih vzpostavitve celotnega podatkovnega skladišča v panogah energetike, distribucije in logistike, bančnega poslovanja in proizvodnih podjetij.