Ta spletna stran hrani piškotke, da bi vam zagotovili boljšo uporabniško izkušnjo in popolno funkcionalnost te strani.

Analitične piškotke uporabljamo s storitvijo Google Analytics, samo z vašo privolitvijo. Sprejemam Zavrnitev Več informacij
Arhiv predavanj

Zakaj OT okolja zahtevajo drugačen pristop k obvladovanju kibernetske varnosti in kaj to pomeni?

Zahteve in zakonitosti delovanja proizvodnih (OT) okolij so bistveno drugačne od poslovnih (IT) okolij, na primer daljši življenjski cikli strojne in programske opreme, omejitve nadgradenj/sprememb zaradi skladnosti s standardi ali (ne)podpore s strani proizvajalca stroja, velika raznolikost sistemov, vplivi na zdravje, ljudi ter okolje in podobno. Posledično je potrebno tem zakonitostim prilagoditi naš pristop k obvladovanju kibernetske varnosti v OT okoljih. Na predavanju bomo osvetlili glavne razlike, njihov vpliv in ključne koncepte, pristope in tehnike za celovito zagotavljanje in obvladovanje varnosti v OT okoljih.

Boštjan Virant

Siemens d.o.o.

Boštjan Virant iz podjetja Siemens ima dolgoletne izkušnje z različnih področij OT/IT infrastrukture in storitev, v zadnjih nekaj letih pa se ukvarja predvsem s področjem digitalizacije v industriji. V podjetju Siemens je odgovoren za segment storitev za industrijo, kamor spadajo storitve svetovanja, načrtovanja, implementacije in podpore za industrijska okolja. Osredotoča se predvsem na področja kibernetske varnosti v industrijskih okoljih, industrijskih komunikacij in industrijskega IoT, ki predstavljajo ključne elemente sodobne digitalne infrastrukture, brez katerih si težko predstavljamo učinkovito vpeljavo konceptov industrije 4.0.