Ta spletna stran hrani piškotke, da bi vam zagotovili boljšo uporabniško izkušnjo in popolno funkcionalnost te strani.

Analitične piškotke uporabljamo s storitvijo Google Analytics, samo z vašo privolitvijo. Sprejemam Zavrnitev Več informacij
Arhiv predavanj

Microsoft Entra. Zgolj novo ime za Azure Active Directory?

Azure Active Directory (Azure AD) je nepogrešljiv del Microsoftovega oblaka, ki hrani identitete, opravlja kontrolo dostopa in omogoča še veliko več, kot npr. pogojen dostop (conditional access) in preverjanje skladnosti naprav (device compliance). Pred dobrim letom je Azure AD postal del družine Microsoft Entra. Julija pa je dobil novo ime, Microsoft Entra ID, kar je bilo eno od (naj)večjih preimenovanj v zgodovini Microsofta. Na predavanju bomo spoznali družino Microsoft Entra, ki združuje rešitve za preverjanje in upravljanje identitet ter kontrolo dostopa. Poleg Microsoft Entra ID jo sestavljajo še Microsoft Entra Permissions Management, Microsoft Entra Verified ID, Microsoft Entra Workload Identities, Microsoft Entra ID Governance ter Microsoft Entra Internet Access in Microsoft Entra Private Access.

Slavko Kukrika

Slavko Kukrika s.p.

V veliko družino predavateljev NT konference se je Slavko Kukrika vpisal pred enaindvajsetimi leti, saj z zanimanjem spremlja vse, kar je povezano z Microsoftom. Največ časa posveča operacijskim sistemom, virtualizaciji ter Microsoft 365 in Microsoft Azure. Opravil je več kot 120 izpitov za certificiranega strokovnjaka Microsoft (Microsoft Certified Professional – MCP), sodeloval pri pripravi certifikacij za Microsoft Azure in Microsoft 365 ter redno nastopa na večjih dogodkih in predava v izobraževalnem centru Telekom. Čeprav se trudi, mu še ni uspelo podaljšati dneva na 25 ur, je pa vseeno nadvse zanimiv in prijazen fant.