Ta spletna stran hrani piškotke, da bi vam zagotovili boljšo uporabniško izkušnjo in popolno funkcionalnost te strani.

Analitične piškotke uporabljamo s storitvijo Google Analytics, samo z vašo privolitvijo. Sprejemam Zavrnitev Več informacij
Arhiv predavanj

Šolstvo prihodnosti

Šolski kurikulumi morajo ostajati v stiku z najnovejšimi tehnološkimi spremembami, ki se odvijajo na področju IT-ja. Le tako smo lahko mirni in z zanimanjem strmimo k razvoju slovenskih šol, kjer se (in se bo) kalil vrhunski IT kader, ki bo temelj gospodarskega in tehnološkega razvoja prihodnosti. UVODNI NAGOVOR Barbara Domicelj, Microsoft Slovenija dr. Igor Pesek, Ministrstvo za vzgojo in izobraževanje WILL AI MAKE US BETTER? Lidija Kralj, EduConLK DIGITRAJNI UČITELJ - ODGOVOR NA IZZIVE DIGITALIZACIJE V ŠOLSTVU Adrijana Hodak, Šolski center Nova Gorica mag. Primož Zupan, Založba Rokus Klett INTEGRACIJA REŠITEV UMETNE INTELIGENCE V DELOVANJE SPLETNE APLIKACIJE ZA PRENOVO UČNIH NAČRTOV IN KATALOGOV ZNANJ Amela Sambolić Beganović, Zavod Republike Slovenije za šolstvo Mojca Suban, Zavod Republike Slovenije za šolstvo READING PROGRESS - NAPREDEK V BRANJU Lidija Vidmar, Osnovna šola Frana Albrehta Kamnik Sara Zalesnik, Osnovna šola Frana Albrehta Kamnik MICROSOFT 365 COPILOT Jernej Pangeršič, Microsoft Slovenija UČITELJSKI HOKUS-POKUS Z BING CHATOM: UPORABA UMETNE INTELIGENCE PRI POUKU dr. Uroš Ocepek, Srednja tehniška in poklicna šola Trbovlje AZURE OPENAI CHAT WITH YOUR DATA FOR EDUCATION Andrey Vykhodtsev, Microsoft Slovenija OKROGLA MIZA - PRILOŽNOSTI IN PASTI UMETNE INTELIGENCE dr. Uroš Ocepek, Srednja tehniška in poklicna šola Trbovlje dr. Andrej Flogie, Zavod Antona Martina Slomška dr. Maša Jazbec, Katapult Robotika Lidija Kralj, EduConLK

Barbara Domicelj

Microsoft d.o.o.

Barbara Domicelj, generalna direktorica Microsofta Slovenija, je svojo kariero v Microsoftu začela z uspešnim vodenjem oddelka za telefonsko prodajo (telesales). Pot jo je nato prek oddelka za srednje velika podjetja vodila na področje prodaje za javno upravo, kjer je kot vodja prodaje soustvarjala strateške Microsoftove projekte v Sloveniji in zgradila pomembna partnerstva v javnem sektorju. Kot direktorica za področje velikih strank in partnerjev za Slovenijo in Albanijo je bila odgovorna za oblikovanje in vodenje raznolikih ekip, ki so presegale načrtovane rezultate. Preden je prevzela vodenje slovenske podružnice Microsofta, je vodila področje prodaje za velika podjetja v celotni Microsoftovi regiji Adriatic. Domiceljeva je po izobrazbi univerzitetna diplomirana ekonomistka, svoje znanje pa je dopolnjevala še na poslovnih šolah INSEAD – The Business School for the World in Wharton School (University of Pennsylvania). Kot odlična poznavalka za upravljanje in preobrazbo poslovne kulture deluje v Združenju Manager in Ameriški gospodarski zbornici v Sloveniji (AmCham Slovenija). Ceni iskrenost, odgovornost in timsko delo ter verjame, da nam lahko s pravim pristopom tehnologija vrne čas, nas naredi varnejše in bolj zdrave ter navdihne našo ustvarjalnost.  

Andrey Vykhodtsev

Microsoft d.o.o.

Andrey Vykhodtsev works at Microsoft as a Regional Advanced Analytics & AI Architect, covering Central and Eastern Europe. Andrey has more than 20 years of experience building scalable analytics on open source and vendor technologies and a track record of senior Advanced Analytics architect and team leader roles in the companies like Teradata, Deutsche Bank, and IBM.  Andrey is a data science practitioner, fluent in Python, an expert and a trainer in open source projects like Apache Hadoop and Spark, and an organizer of various data science and big data-related events and meetups in Eastern Europe.  

Andrej Flogie

Zavod Antona Martina Slomška

 

Sara Zalesnik

OŠ Frana Albrehta Kamnik

Učiteljica matematike in računalništva na Osnovni šoli Frana Albrehta Kamnik, ki v kolektivu spodbuja smiselno rabo tehnologije pri pouku. Je že tretje leto Microsoftova strokovnjakinja za inovativno izobraževanje in Microsoftova certificirana učiteljica.  

Amela Sambolić Beganović

Zavod RS za šolstvo

Sem učiteljica matematike in fizike in delam v izobraževanju od leta 1996. Na Zavodu RS za šolstvo sem zaposlena kot svetovalka za matematiko od leta 2010. Od leta 2014 poučujem matematiko na CDI Univezum. Pred tem sem 14 let, od 1996 do 2010, poučevala matematiko na srednjih poklicnih in strokovnih šolah. Kot svetovalka za matematiko na Zavodu RS za šolstvo sodelujem z učitelji, ki poučujejo v osnovni, srednji in srednji šoli. Izobražujemo, pomagamo in podpiramo učitelje na različnih šolskih področjih. Moj najljubši izziv je delo s skupino učiteljev, ki razvija didaktične pristope uporabe digitalnih tehnologij v šolah in implementacije pri učenju in poučevanju. Sodelovala sem pri različnih domačih in mednarodnih projektih:e-šolstvo, EUfolio, e-šolska torba, MENTEP, Dvig digitalnih kompetenc, …. V okviru teh projektov sem avtor in soavtor več seminarjev in svetovanj, ki razvijajo digitalne kompetence učiteljev. Večino jih izvajam, zato se aktivno vključujem v izobraževanje učiteljev in ravnateljev v Sloveniji. Sem tudi avtorica strokovnih člankov, publikacij, zbornikov, … ter izvajalka predavanj in delavnic na domačih in mednarodnih konferencah (EDUCA, SIRIKT, KUPM, CUC, Konferenca ravnatelje, Digdaktika, …)  

Lidija Vidmar

OS Frana Albrehta Kamnik

Učiteljica nemškega jezika na Osnovni šoli Frana Albrehta Kamnik, ki ves čas razmišlja, kako bi v svoj pouk smiselno uvedla delo s tehnologijo. Je že tretje leto Microsoftova strokovnjakinja za inovativno izobraževanje in Microsoftova certificirana učiteljica.  

Jernej Pangeršič

Microsoft d.o.o.

Jernej Pangeršič je na Microsoftu zaposlen kot specialist za rešitve na področju izobraževanja za jugovzhodno Evropo, kjer strankam pomaga v procesu digitalne transformacije šolstva in vpeljavi Microsoftovih storitev.  

Uroš Ocepek

STPŠ Trbovlje

 

Mojca Suban

Zavod RS za šolstvo

 

Maša Jazbec

Katapult d.o.o.

 

Lidija Kralj

EduConLK