Ta spletna stran hrani piškotke, da bi vam zagotovili boljšo uporabniško izkušnjo in popolno funkcionalnost te strani.

Analitične piškotke uporabljamo s storitvijo Google Analytics, samo z vašo privolitvijo. Sprejemam Zavrnitev Več informacij
Arhiv predavanj

Tickwall: Zmanjšanje izpostavljenosti vaše on-prem in cloud infrastrukture

V pandemskem in post-pandemskem obdobju, ko smo bili vsi pahnjeni v realnost dela na daljavo, se je količina napadov z interneta le še povečala, hkrati pa smo morali nekatere aplikacije ali dele infrastrukture dodatno odpreti. Poleg tega pa so bila zadnja leta bogata z pre-authentication ranljivostmi najbolj ključnih infrastrukturih elementov kot so VPN dostopne točke. Pogosta rešitev je omejevanje dostopa na omrežnem nivoju, kot so seznami IP naslovov in Geo-Blocking vendar pa lahko to povzroči slabo uporabniško izkušnjo ali nerestriktiven dostop. Pogledali si bomo, kako lahko z rešitvijo Tickwall vašo on-prem in oblačno infrastrukturo dodatno zavarujete.

Damjan Cvetko

Monotek d.o.o.

Damjan Cvetko je razvojni inženir in sistemski arhitekt več kot 20 let. Uporablja različne tehnologije in jezike vse od Pascal, C, C#, PHP, Kotlin, JavaScript/TypeScript in Dart/Flutter. Poleg glavnih nalog, kot full-stack razvijalec opravlja tudi različne DevOps naloge in skrbi za nemoteno delovanje virtualne in mrežne infrastrukture ter spletnih sistemov na MMC RTV Slovenija.  

Andrej Golob

KONTROLA ZRAČNEGA PROMETA SLOVENIJE, d.o.o.

Andrej Golob je IT in CYBER arhitekt z več kot 20 letnimi izkušnjami na področju zasnove in varovanja heterogenih enterprise sistemov. Kot "Early Adopter" vsega cyber in z vodenjem področja kibernetske varnosti v kritični infrastrukturi ima praktične izkušnje in dober vpogled v kibernetsko obrambo v praksi.