Ta spletna stran hrani piškotke, da bi vam zagotovili boljšo uporabniško izkušnjo in popolno funkcionalnost te strani.

Analitične piškotke uporabljamo s storitvijo Google Analytics, samo z vašo privolitvijo. Sprejemam Zavrnitev Več informacij
Arhiv predavanj

Zagotavljanje Varnega Oddaljenega Dostopa do Notranjih Virov podjetja s Tehnologijo Microsoft Tunnel #LiveDemo

V današnjem času se vse več podjetji sooča z delom izven pisarn. Zaposleni niso več vezani na pisarne ampak lahko delajo kjerkoli želijo iz katerekoli naprave (BYOD). Pojavijo se izzivi kako zaposlenim na najbolj enostaven in varen način omogočiti dostop do notranjih virov podjetja. Znotraj podjetji se povečuje potreba po uporabi mobilnih naprav. Ravno zato se bomo tekom predavanja osredotočili na upravljanje mobilnih naprav. Mobilne naprave s katerimi se srečujemo, so lahko bodisi upravljane centralno s strani podjetja ali pa gre za osebne naprave, ki jih uporabniki prinašajo s seboj (BYOD), nad katerimi podjetje nima popolnega nadzora. Osredotočili se bomo na izjemno pomembno področje IT varnosti, saj ta igra ključno vlogo pri poslovanju podjetij in zaščiti notranjih informacij. Microsoft Intune je orodje za centralno upravljanje naprav ter omogoča nabor številnih varnostnih rešitev. Pomembna rešitev znotraj Intune na katero se bomo osredotočili skozi predavanje je Microsoft Tunnel. Ta rešitev omogoča varno komunikacijo mobilnih naprav z notranjo infrastrukturo podjetja. Na koncu bo praktičen prikaz rešitve MS Tunnel na napravah iOS in Android. Vključen bo tudi prikaz konfiguracije MS Tunnel tehnologije ter pripadajočih politik za omenjene naprave.

Marko Kovač

ADD d.o.o.

Marko Kovač je sistemski inženir, s specializacijo v Microsoftovih tehnologijah, ki se že vrsto let posveča postavitvi in vzdrževanju IT sistemov. Njegovo osredotočenost močno zaznamuje centralno upravljanje in avtomatizacija IT okolij, pri čemer pogosto uporablja jezik PowerShell. Poudariti je treba njegovo predanost standardizaciji in implementaciji najboljših praks v IT industriji. S tem pristopom si prizadeva za dolgoročno optimizacijo procesov v organizacijah, kar pa ima za posledico znatno zmanjšanje stroškov, povezanih z IT operacijami.  

Aljaž Perovšek

ADD d.o.o.

Aljaž Perovšek je Microsoft Solution inženir za oblačne rešitve pri podjetju ADD d. o. o.. Njegovo glavno strokovno področje zajema Microsoft Intune in Microsoft Azure. Zavzeto se posveča svetovanju strankam pri prehodu v oblak, pri čemer si prizadeva zagotoviti enostaven in uspešen prehod. Aljaža navdušujejo nove tehnologije na področju upravljanja naprav, kar mu omogoča, da strankam ponuja najbolj optimalne rešitve za njihove potrebe. S svojim znanjem in predanostjo je ključen partner za uspešno izvajanje oblačnih rešitev.