Ta spletna stran hrani piškotke, da bi vam zagotovili boljšo uporabniško izkušnjo in popolno funkcionalnost te strani.

Analitične piškotke uporabljamo s storitvijo Google Analytics, samo z vašo privolitvijo. Sprejemam Zavrnitev Več informacij

Data lifecycle management v Microsoft 365

Navadili smo se, da svoje dokumente in ostale datoteke shranjujemo v oblaku, kjer je "neomejeno prostora" in se podatki hranijo "za vedno". Nič drugače ni v Microsoft 365, kjer lahko v SharePoint Online dostopate do dokumentov projektov, za katere ste že pozabili, da ste pri njih sodelovali ali do prvih sporočil, ki ste jih poslali preko Exchange Online. Na predavanju si bomo ogledali, kako lahko upravljamo s hrambo podatkov v Microsoft 365. Podatke bomo razvrstili ("data classification"), jih opremili z zadrževalnimi etiketami ("retention labels") in predpišemo, koliko časa jih želimo hraniti. V tem času lahko dostopamo do njih, tudi če jih uporabniki zbrišejo. Če datoteko označijmo kot zapis ("record"), vsebine datoteke nihče, niti skrbnik, ne more spreminjati. Po predpisanem času lahko datoteke ostanejo, se samodejno in dokončno pobrišejo ali jih dobimo v pregled ("disposition review"). Microsoft 365 ima bogate možnosti glede hrambe podatkov. Na predavanju si bomo ogledali osnove, ki naj bi jih poznal vsak skrbnik Microsoft 365.

Slavko Kukrika

Slavko Kukrika s.p.

V veliko družino predavateljev NT konference se je Slavko Kukrika vpisal pred enaindvajsetimi leti, saj z zanimanjem spremlja vse, kar je povezano z Microsoftom. Največ časa posveča operacijskim sistemom, virtualizaciji ter Microsoft 365 in Microsoft Azure. Opravil je več kot 120 izpitov za certificiranega strokovnjaka Microsoft (Microsoft Certified Professional – MCP), sodeloval pri pripravi certifikacij za Microsoft Azure in Microsoft 365 ter redno nastopa na večjih dogodkih in predava v izobraževalnem centru Telekom. Čeprav se trudi, mu še ni uspelo podaljšati dneva na 25 ur, je pa vseeno nadvse zanimiv in prijazen fant.

Komentiranje v NTK aplikaciji je mogoče za potrjene udeležence NT konference.

iPhone Android