Ta spletna stran hrani piškotke, da bi vam zagotovili boljšo uporabniško izkušnjo in popolno funkcionalnost te strani.

Analitične piškotke uporabljamo s storitvijo Google Analytics, samo z vašo privolitvijo. Sprejemam Zavrnitev Več informacij

Kaj prinaša Microsoft Intune Suite?

V svojem okolju za upravljanje naprav, tako računalnikov, kot tudi pametnih telefonov in drugih modernih naprav verjetno že uporabljate storitev Microsoft Intune. Gotovo veste, da je Microsoft Intune v zadnjem letu dobil številne razširitve in izboljšave, ki so še povečale njegovo uporabnost. Eno izmed teh razširitev, Microsoft Intune Suite, si bomo podrobneje ogledali na predavanju. Videli bomo, kako lahko z upravljanjem privilegijev na končni napravi ("Endpoint Privilege Management") selektivno dovolimo uporabo programov, ki sicer zahtevajo administrativne pravice. "Cloud PKI" nam bo omogočil, da za naprave pridobimo digitalna potrdila, brez vpostavitve lastne PKI infrastrukture. S pomočjo na daljavo ("Remote Help") pa bomo lahko pomagali uporabnikom na Windows, Android ali macOS napravah. Omenili bomo tudi Advanced Analytics in Enterprise App Management, ki sta prav tako del Microsoft Intune Suite. Čeprav Microsoft Intune, skupaj z Microsoft Intune Suite, lahko uporabljamo kot samostojno rešitev, se najpogosteje uporablja kot del Microsoft 365.

Slavko Kukrika

Slavko Kukrika s.p.

V veliko družino predavateljev NT konference se je Slavko Kukrika vpisal pred triindvajsetimi leti, saj z zanimanjem spremlja vse, kar je povezano z Microsoftom. Največ časa posveča operacijskim sistemom, virtualizaciji ter Microsoft 365 in Microsoft Azure. Opravil je več kot 130 izpitov za certificiranega strokovnjaka Microsoft (Microsoft Certified Professional – MCP), sodeloval pri pripravi certifikacij za Microsoft Azure in Microsoft 365 ter redno nastopa na večjih dogodkih in predava v izobraževalnem centru Telekom. Čeprav se trudi, mu še ni uspelo podaljšati dneva na 25 ur, je pa vseeno nadvse zanimiv in prijazen fant.