Ta spletna stran hrani piškotke, da bi vam zagotovili boljšo uporabniško izkušnjo in popolno funkcionalnost te strani.

Analitične piškotke uporabljamo s storitvijo Google Analytics, samo z vašo privolitvijo. Sprejemam Zavrnitev Več informacij

Rad bi izdelal spletno stran, pa ne maram JavaScripta: ASP.NET Core Blazor je rešitev za vas

Vemo, da moderna spletna aplikacija ne more obstajati brez client-side kode. Blazor omogoča izdelavo moderne spletne aplikacije z uporabno C# kode namesto JavaScript kode. Blazor aplikacije je sestavljena iz spletnih komponent, implementiranih v C#, HTML in CSS jezikih. Tako je client-side in server-side koda spisana v C# jeziku. Kako je to mogoče? Blazor lahko poganja tvojo C# client-side kodo direktno v brskalniku preko uporabe WebAssembly-a. Druga opcija pa je poganjanje Blazor client-side logike direktno na serverju, kjer neki dogodek na spletni strani sproži akcijo oziroma klic na server preko uporabe SignalR dvosmerne komunikacije.

Gašper Rupnik

Kompas Xnet

Vodja razvoja @ Kompas Xnet d.o.o. MS, MCPS, MCSD, MCT Od maja 2016 sem del Kompas Xnet ekipe, kjer sem bil na začetku v vlogi vodilnega SharePoint razvijalca. V zadnjih štirih letih sem postal vodja razvoja ter se specializiral v razvoju za .NET Core okolje, od spletnih aplikacij MVC Core, Blazor aplikacij in nenazadnje podrobneje spremljal razvoj .NET 6 MAUI okolja že od prvih Preview različic. S SharePoint razvojem se prvovrstno ukvarjam že preko 16 let, sicer pa sem v preteklosti že bil povezan tudi z razvojem za Project Server, Mobile platforme, Web razvoj, Desktop App razvoj, Lync/Skype razširitve, Exchange (EWS) razvoj, elektronska izmenjava podatkov med podjetji (EDIFACT, VDA ...), Infor LN razvoj, PTC Windchill razvoj ter SolidWorks razvoj. Veliko stvari s področja razvoja pa objavljam tudi na osebnem blogu (https://rasper87.wordpress.com) in vseh ostalih osebnih družbenih omrežjih oz. kanalih podjetja Kompas Xnet.