Ta spletna stran hrani piškotke, da bi vam zagotovili boljšo uporabniško izkušnjo in popolno funkcionalnost te strani.

Analitične piškotke uporabljamo s storitvijo Google Analytics, samo z vašo privolitvijo. Sprejemam Zavrnitev Več informacij

Poslovni oder: Iz krize v trajnostno rast

Predavanje Iz krize v trajnostno rast se bo osredotočilo na pregled gospodarstva v celoti z vidika makroekonomije, obravnavalo različne pristope in rešitve za okrevanje gospodarstva in govorilo o agilnem in elastičnem pristopu načina vodenja podjetij. -- TECHNOLOGY POWERING WORLD'S ECONOMIC OUTPUT Michelle Simmons, General Manager, Microsoft CEE, MC GLOBAL ECONOMIC OUTLOOK AND THE IMPACT ON EUROPE Nenad Pacek, GSA Global Success Advisors & EMEA Business Group NAGOVOR MINISTRICE, DR. EMILIJE STOJMENOVE DUH Dr. Emilija Stojmenova Duh, ministrica, Služba Vlade Republike Slovenije za digitalno preobrazbo SLOVENSKIM PROIZVODNIM PODJETJEM IN PODJETJEM V OSKRBOVALNI VERIGI PRINAŠAMO MEDNARODNO ZNANJE O DIGITALNI TRANSFORMACIJI – ZGODBA O USPEHU DANSKEGA PODJETJA WINDOWMASTER Jure Jesenovec, izvršni direktor 9altitudes Slovenija Bo P. Winther, direktor prodaje 9alitudes Danska Torben Johnsen, vodja informatike v podjetju WindowMaster STAGFLACIJA PO VOJNI V UKRAJINI: KAKO HUDO BO? Jože P. Damijan, profesor na Ekonomski fakulteti, partner v Grant Thornton Advisory ŠE ENA ZIMA PRIHAJA mag. Andrej Šajn, član uprave, Gen-I COST-OPTIMIZED TECHNOLOGY AND INNOVATION TO HELP YOUR BUSINESS THRIVE Oana Lazarescu Piperova, General Manager Adriatics, Crayon OPTIMIZACIJA DELOVANJA PODJETJA S PRIPRAVO DIGITALNE STRATEGIJE Aleš Leskošek, izvršni direktor Comtrade System Integration Božo Černila, glavni direktor Trimo d.o.o. Iris Arnež, vodja oddelka za upravljanje in digitalizacijo poslovnih procesov v Zavarovalnici Triglav, d.d. Sašo Pašič, IT manager, Zavarovalnica Triglav, d.d.

Michelle Simmons

Microsoft s.r.o.

Michelle Simmons je kot generalna direktorica podregije Multi-country odgovorna za komercialno prodajo, trženje in poslovanje v 25 državah po celi CEE regiji in Srednji Aziji. S svojo ekipo delajo s podjetji, vladami in partnerji, da bi z digitalno preobrazbo obravnavala nekaj največjih izzivov in priložnosti ter hkrati ustvarili priložnosti za vse. Michelle je v prejšnji vlogi vodila trženje in operacije za srednjo in vzhodno Evropo. V tej vlogi je vodila poslovno strategijo, trženje in poslovanje po 33 državah v regiji. Michelle se je leta 2001 pridružila Microsoftu v Združenih državah Amerike, kjer je imela vodilna mesta na področju prodaje, partnerske strategije in trženja v celotnem podjetju ter segmentih Small and MidMarket. Leta 2011 se je preselila v Singapur, kjer je vodila podjetje Asia Pacific Enterprise Partner in v Koreji, kjer je bila coo hčerinske družbe. Njena zadnja vloga v Aziji je bila generalna direktorka jugovzhodne Azije New Markets, kjer je bila odgovorna za Microsoftovo poslovanje v 9 državah, ki predstavljajo nekatere najhitreje rastoče azijske trge. Preden se je pridružila Microsoftu je Michelle imela več prodajnih in prodajno vodstvenih položajev na ASAP Software in Frontier Communications. Michelle ima MBA iz Univerze Xavier in diplomo iz marketinga in francoščine iz Miami University. Uživa v treningu visoke intenzivnosti, kot sta Crossfit in tek, in je opravila sedem maratonov, med njimi tudi enega na Antartiki. Michelle in njen mož imata tri najstniške hčerke in trenutno bivata v Pragi.

Iris Arnež

Zavarovalnica Triglav d.d.

Iris Arnež, vodja oddelka za upravljanje in digitalizacijo poslovnih procesov v Zavarovalnici Triglav, d.d. Iris Arnež je v Zavarovalnici Triglav pridobila dolgoletne izkušnje na področju projektnega vodenja, upravljanja in modeliranja poslovnih procesov. V zadnjih dveh letih pa tudi na področju robotizacije, digitalizacije in optimizacije procesov. Kot projektni vodja je sodelovala in vodila večje projekte implementacije uvajanja nove informacijske podpore za sklepanje zavarovanj v hčerinskih družbah Skupine Triglav. Preko upravljanja poslovnih procesov je pridobila izkušnje v modeliranju in naprednih analizah procesov med področji (zajem poslovnih zahtev, poročanje, prodaja zavarovanj) in skrbela za učinkovito upravljanje poslovnih procesov za številna ključna poslovna področja Zavarovalnice Triglav. Trenutno se kot vodja oddelka za upravljanje in digitalizacijo poslovnih procesov srečuje z novejšimi in sodobnimi tehnologijami, kot je programska robotika, kjer razvijajo robotsko podporo in uspešno uvajajo sistem upravljanja robotiziranih procesov v Zavarovalnici Triglav.

Sašo Pašič

Zavarovalnica Triglav d.d.

Sašo Pašič ima 10 let izkušenj na področju optimizacije in digitalizacije poslovnih procesov, predvsem z razvojem obstoječih jedrnih IT sistemov kot tudi uvajanja novih tehnologij ter sprememb do končnih uporabnikov, tako notranjih kot zunanjih. V podjetju Zavarovalnica Triglav, d.d. se trenutno kot IT Manager ukvarja z izzivi strateškega umeščanja in uporabe low-code/no-code razvojnih platform, njihovega učinkovitega upravljanja ter predvsem zasledovanje enega od glavnih namenov – digitalno opolnomočenje vseh zaposlenih.

Božo Černila

Trimo, architectural solutions, d.o.o.

Božo Černila ima izjemne izkušnje z vodenjem podjetij in skupin podjetij, ki so povezana z gradbeništvom in delujejo mednarodno. Prihaja iz največje globalne družbe - proizvajalca opečnega gradbenega materiala Wienerberger, kjer je vodil regijo Balkan, pred tem pa je bil član uprave za regijo Adriatic. Bil je tudi član uprave in komercialni direktor družbe Lafarge. Poslovno kariero je pričel v podjetju Velux. Odlikujejo ga številne kompetence, tako s področja prodaje, marketinga, gradnje blagovnih znamk, kot tudi organizacije poslovanja, prestrukturiranja podjetja in predvsem vodenja.

Jože P. Damijan

UL, Ekonomska fakulteta

Jože P. Damijan je redni profesor na Ekonomski fakulteti Univerze v Ljubljani in gostujoči profesor na Univerzi v Leuvenu v Belgiji. Njegovi raziskovalni interesi in poučevanje zajemajo mednarodno ekonomijo in trgovinsko politiko, globalizacijo, neposredne tuje naložbe, inovacije, uspešnost podjetij, trge dela, korporativno upravljanje, korupcijo in razvoj. V zadnjih 10 letih je objavil več kot 30 recenziranih znanstvenih člankov. Novejše objave vključujejo članke v The World Economy, Review of World Economics, World Development, Oxford Bulletin of Economics and Statistics, Journal of Comparative Economics, Economics of Transition, Economic Letters, Economic Systems itd. Od leta 2008 je posebni ekonomski svetovalec različnih ministrstev slovenske vlade in DZ za različna vprašanja ekonomske politike. Vodil je tudi več deset svetovalnih projektov za ključna domača in tuja podjetja, vladna ministrstva in agencije na področjih liberalizacije trgovine, tržne strukture in konkurence, telekomunikacij, transporta, logistike in infrastrukture, financ, energetike, prehrambene industrije, združevanj.

Bo. P. Winther

9altitudes

Jure Jesenovec

9altitudes

Jure Jesenovec je izvršni direktor podjetja 9altitudes Slovenija in izkušen strokovnjak na področju načrtovanja CRM rešitev in kompleksnih integracij. V več kot desetletju svojega delovanja na mednarodnih projektih je pridobil poglobljeno razumevanje poslovnih potreb na različnih vertikalnih področjih, še posebej v proizvodni industriji in storitveno usmerjenih dejavnostih.

Andrej Šajn

GEN-I d.o.o.

Mr. Šajn joined Istrabenz energetski sistemi, a predecessor to GEN-I in 2004. Since 2011 he is in his role as Member of Management Board of GEN-I responsible for operations and IT for GEN-I group. His main areas of expertise include business processes and underlying IT architecture and solutions supporting energy trading and sales which are main activities of GEN-I group. His main body of work includes management of development and other projects concerned with digitalization, optimization and automation of complex business processes and expanding operational capabilities of GEN-I. In this capacity he was in charge of technical preparations for entry into electricity and natural gas markets in Slovenia and Croatia. In 2017 he coordinated technical and organizational aspects of the merger between GEN-I and one of its competitors.

Oana Lazarescu Piperova

CRAYON, celovite IT rešitve, d.o.o.

Experienced General Manager with a demonstrated history of working in the information technology and services industry for more than 20 years - Microsoft, EMC, Comparex, SoftwareOne and Crayon. Strong operations professional skilled in Sales, Data Center, Cloud & Software Industry and Management helping customers to simplify and secure their journey to digital transformation.

Aleš Leskošek

Comtrade SI d.o.o.

Aleš Leskošek že več kot 22 let deluje na različnih področjih v IT sektorju. V svoji zgodovini je preizkusil vsa področja, od inženirja za področje UNIX in backup sistemov, prodajne podpore za podatkovne sisteme, svetovalca za licenčno skladnost programske opreme do vodstvenih pozicij v prodaji in celotnem podjetju. Izkušnje ima tudi v mednarodnih okoljih, saj je v preteklosti deloval na vodstvenih pozicijah za področje prodaje na trgih osrednje in vzhodne Evrope, bližnjega vzhoda ter severne Afrike. V Skupini Comtrade od leta 2019 vodi oddelek Comtrade System Integration v Sloveniji, kot del enega večjih integratorjev v jadranski regiji. Ob vodenju podjetja je še vedno v stiku s tehnologijo na področju optimizacije procesov in analitike.

Nenad Pacek

GSA Global Success Advisors & EMEA Business Group

Nenad Pacek and his businesses currently advise global and regional directors of over 500 multinational corporations (approximately 90% of clients are multinationals from the Fortune 500 and FT 500 lists). He is the founder and president of Global Success Advisors (global business and economic advisory) and founder and president of the MEA Business Group (advisory for regional executives running Middle East and Africa). He previously co-founded CEEMEA Business Group which also focused on Central Eastern European markets. The advisory focus of three brands is on helping executives understand economic/business/political outlooks for virtually all countries around the world, global economic/geopolitical trends and on helping companies build strategies for sustainable growth internationally, and especially in emerging markets. Pacek is the author of acclaimed books such as “The Future of Business in Emerging Markets: Growth Strategies for Growth Markets”, “The Global Economy”, lead author of “Emerging Markets: Lessons for Business Success and Outlook for Different Markets” (two editions), and a contributor to the book “The Future of Money”. He is one of the world’s leading authorities on economic and business issues that concern multinational corporations seeking faster growth internationally. He performs on average two to three speeches/advisory sessions every week at various corporate meetings on issues ranging from global, regional and country level economic/business outlooks to best business practices for international growth. In corporate circles he is well-known for not using any notes or power point slides while speaking and engaging in discussion. Nenad is a former Vice President of The Economist Group (Economist Intelligence Unit) where he spent nineteen years between 1990 and 2009, advising multinationals on economic and business issues and managing several business units globally (including Economist’s corporate and government advisory businesses). He chaired over 100 Economist Government Roundtables with Prime Ministers/Presidents and their cabinets throughout Western Europe, Eastern Europe, Middle East, Asia, Africa and Latin America. Nenad Pacek is guest faculty at Duke Corporate Education (globally no. 1 provider of corporate education) and a number of corporate universities/learning programs. Nenad was until recently the Supervisory Board member of the Center for Creative Leadership (globally no. 1 provider of leadership education). He studied economics, international business and finance in Vienna. Nenad lives with his wife and three daughters near Vienna, Austria. He spends his rare free time mostly with his family, but occasionally sneaks out to play basketball, tennis, golf and to ski and swim.