Ta spletna stran hrani piškotke, da bi vam zagotovili boljšo uporabniško izkušnjo in popolno funkcionalnost te strani.

Analitične piškotke uporabljamo s storitvijo Google Analytics, samo z vašo privolitvijo. Sprejemam Zavrnitev Več informacij

Razvoj z VS Code Dev Containers

Vzpostavitev delujočega razvojnega okolja na lokalnem računalniku dandanes pogosto zahteva kar nekaj časa. Težava postane še bolj očitna, kadar posameznik sodeluje na več projektih hkrati ali kadar razvijalci na istem projektu uporabljajo različne operacijske sisteme. Na predavanju si bomo pogledali, kako si lahko ta postopek precej poenostavimo z uporabo razširitve Dev Containers za Visual Studio Code, ki na podlagi datoteke z opisom razvojnega okolja tega samodejno poustvari v Dockerju. Isto datoteko lahko nato uporabimo tudi za vzpostavitev razvojnega okolja v oblaku z GitHub Codespaces.

Damir Arh

Razum d.o.o.

Damir Arh Microsoftove tehnologije pri svojem vsakdanjem delu uporablja že od študentskih let. Ima dolgoletne izkušnje pri razvoju in vzdrževanju kompleksnih poslovnih programskih rešitev, kjer se je tudi začel navduševati nad tehnikami za izboljševanje kakovosti aplikacij, kot sta testiranje in stalna integracija. V zadnjem času se vse več posveča mobilnim in spletnim rešitvam, ki niso namenjene zgolj okolju Windows. Zaposlen je kot arhitekt programske opreme v podjetju Razum. Od leta 2012 je nosilec naziva MVP, trenutno za področje razvojnih tehnologij.

Ostala predavanja

Novosti v C# 12

200 APP

Komentiranje v NTK aplikaciji je mogoče za potrjene udeležence NT konference.

iPhone Android