Ta spletna stran hrani piškotke, da bi vam zagotovili boljšo uporabniško izkušnjo in popolno funkcionalnost te strani.

Analitične piškotke uporabljamo s storitvijo Google Analytics, samo z vašo privolitvijo. Sprejemam Zavrnitev Več informacij

ponedeljek, 12. september 2022

Čas je za optimizacijo IT stroškov | Crayon

Podjetja se nikoli niso bolj zanašala na programsko opremo kot danes. Zaradi hitre rasti uporabe programske opreme in storitev v oblaku ter včasih nenadzorovanega uvajanja novih tehnologij podjetja velikokrat ne zmorejo učinkovito nadzorovati vseh novonastalih IT stroškov. Po zadnji Crayonovi raziskavi izvedeni med več kot 2.000 IT vodji v podjetjih, jih je 54 % navedlo optimizacijo IT stroškov, kot največji izziv pri upravljanju IT sredstev.

IT stroške je vse težje nadzorovati. 

  • Rast IT porabe v oblaku in stroškov zaradi vse večje uporabe tehnologij 
  • Kompleksnost IT licenc in novih tehnologij različnih ponudnikov
  • Upravljanje IT sredstev zahteva nova znanja, čas in ljudi 

Velika rast uporabe storitev v oblaku ne kaže znakov popuščanja. Slaba stran velike rasti je lahko (pre)velika poraba storitev v oblaku. Po oceni podjetja Gartner bodo podjetja tako porabila do kar 40 % več. 

Vas zanima več IT optimizaciji? Povežite se! 

Optimizacija IT stroškov je del Crayonovega DNK-ja in njihove kompetence zajemajo vse glavne ponudnike tehnologij. Ne glede na to, ali gre za optimizacijo lokalnih programskih sredstev, oblačnega okolja ali porabe programske opreme kot storitve (SaaS), vedno pristopijo celostno k vaši IT porabi, da poiščejo optimalno rešitev za vaše podjetje.  

  • "9 nasvetov za optimizacijo IT stroškov v oblaku" 
  • "raziskava: optimizacija IT stroškov 2022",  
  • "primer: VELUX znižal IT stroške 25-80%«, 
  • "video: Izzivi in priložnosti optimizacije IT stroškov" 

Vabimo vas, da jih obiščete na Crayonovem razstavnem prostoru na NT konferenci, da se spoznate. Z obiskom si lahko povečate možnosti v žrebanju za e-skiro. 

Vabljeni tudi na Crayonovo predavanje na NT konferenci »Kako je upravljanje večoblačnih okolij postalo enostavnejše z AZURE ARC-om?«  

O Crayonu 

Crayon svojim strankam pomaga zgraditi komercialne in tehnične temelje za uspešno in varno digitalno transformacijo. Na voljo imajo več kot 2.000 strokovnjakov za programsko opremo, oblak, kibernetsko varnost in umetno inteligenco pripravljenih na vaše IT izzive.  

Crayon, celovite IT rešitve, crayon.com/si, info.si@crayon.com  

Za več informacij nam pišite na e-naslov info@ntk.si ter se nam pridružite na naših družbenih medijih Facebook, Instagram, Twitter, YouTube in LinkedIn.