Ta spletna stran hrani piškotke, da bi vam zagotovili boljšo uporabniško izkušnjo in popolno funkcionalnost te strani.

Analitične piškotke uporabljamo s storitvijo Google Analytics, samo z vašo privolitvijo. Sprejemam Zavrnitev Več informacij

četrtek, 13. oktober 2022

Varnostni test kot steber kibernetske varnosti | Carbonsec

Ste vedeli, da heker v povprečju potrebuje le deset ur, da v vašem sistemu izrabi ranljivost, torej pridobi dostop? Če je pri svojem delu dovolj taktičen in prikrit, bo v 24 urah pridobil podatke, ki jih lahko prodaja na črnem trgu ali vas zanje izsiljuje. Zaradi takšnih aktivnosti sredstva organizacij po vsem svetu polnijo mošnjičke hekerskih korporacij. Toda varnostni test lahko trend obrne v drugo smer.

V oktobru, mesecu kibernetske varnosti, lahko najdete ogromno pozivov k odgovornemu ravnanju na spletu, pomenu ozaveščanja in tudi testiranja kibernetske varnosti sistemov. A en mesec intenzivnega ozaveščanja na leto ni dovolj, da se v organizaciji vzpostavi zadovoljiva ali želena raven kibernetske varnosti. Kibernetski kriminalci vsak dan razvijajo nove tehnike napadov in izpopolnjujejo svoje znanje. Če s svojimi aktivnostmi ne sledimo razvoju, ne testiramo varnosti in se ne izobražujemo, se lahko hitro ujamemo v njihovo zanko.

Kako poskrbeti za kibernetsko varnost v svoji organizaciji preverite v blog zapisu podjetja Carbonsec

Za več informacij nam pišite na e-naslov info@ntk.si ter se nam pridružite na naših družbenih medijih Facebook, Instagram, Twitter, YouTube in LinkedIn.