Ta spletna stran hrani piškotke, da bi vam zagotovili boljšo uporabniško izkušnjo in popolno funkcionalnost te strani.

Analitične piškotke uporabljamo s storitvijo Google Analytics, samo z vašo privolitvijo. Sprejemam Zavrnitev Več informacij

ponedeljek, 27. maj 2019

Comtrade | Naveza, ki obeta: Comtrade in Microsoft

Bržkone že veste, da so se vezi med družbama Microsoft in Comtrade letos še okrepile. V začetku leta je namreč Comtrade postal novi licenčni partner (LSP) za prodajo Microsoft programske opreme in storitev iz oblaka v Sloveniji. Naključje? Nikakor.

Marsikdo v domači IT-krajini je verjetno izrazil pomislek, zakaj bi Comtrade sploh prodajal Microsoftovo programsko opremo.. Comtrade je vendarle podjetje, katerega osnovna dejavnost je razvoj lastne programske opreme. A je zadeva povsem logična in predvsem smiselna. Naj razložim.

Sam sem se podjetju pridružil februarja letos z odgovorno nalogo vodenja oddelka, ki bo skrbelo za prodajo Microsoft produktov in storitev poslovnim uporabnikom. Novo poslovno okolje me je hipno očaralo. Comtrade je za slovenske razmere že nekakšna manjša korporacija in tako se tudi obnaša. V karieri sem že marsikaj videl in doživel, a v novem okolju še danes navdušeno spoznavam velikost in domet podjetja. In ne le to. Prvič v karieri delujem v podjetju, katerega poslovni model ne temelji zgolj na preprodaji rešitev drugih, ampak na razvoju lastnih rešitev. Comtrade izdeluje rešitve, ki so zasnovane za določen trg oziroma določene naročnike. Je eno redkih podjetij, ki slovenske dobre prakse uveljavlja tudi v tujini in ne zgolj obratno. Podjetje, ki je prisotno v 13 državah, namreč zaposluje že več kot 2000 ljudi, od tega več kot 1500 inženirjev iz sveta poslovne programske opreme in drugih področij. Comtrade je torej v jadranski regiji pravcata velesila, zlahka bi ga lahko preslikali tudi v Silicijevo dolino. In prav to moč znanja in sposobnost razvoja je prepoznal programski gigant iz Redmonda.

Dokazljivo učinkovit ekosistem in vrhunski partner

Partnerji, kot veste, so ključni del Microsoftovega poslovnega modela. Tudi mi se zavadamo, da bo Microsoft žel uspehe, če bodo uspešni njegovi partnerji. Največ doprinesejo tisti, ki prinašajo dodano vrednost z rešitvami, na podlagi katerih bodo organizacije uporabljale Microsoftove izdelke in storitve.

Tukaj pa na sceno stopi Comtrade s svojo razvojno vlogo in regijsko prisotnostjo. IT-velikan jadranske regije je bil za najvišjo stopnjo partnerskega odnosa s korporacijo Microsoft izbran na podlagi inovacij, inženirskih virov in poslovne odličnosti pri zagotavljanju Microsoftovih rešitev v oblaku. Odločali so znanje, kompetence, izkušnje, reference in sposobnosti podjetja. Kdor si želi najboljših implementacij Microsoftovih tehnologij in storitev v poslovnih okoljih, bo potrkal na Comtradova vrata.

Niste prepričani? Dovolite, da se vam dokažemo. V ta namen smo namreč vzpostavili tudi regijski kompetenčni center Adriatic Microsoft Competence Center, ki bo spodbujal najboljše prakse in stranke izobraževal, kako čim bolje izkoristiti Microsoftove rešitve na področjih strojnega učenja, umetne inteligence,  prediktivne  analitike in digitalnih delovnih mest. Na letošnji NT konferenci pa bomo udeležencem predstavili še dokazano vrhunsko učinkovite rešitve za javno upravo, zdravstvo in rešitve s področja interneta stvari (IoT).

Sodelujte z najboljšimi

Comtrade že danes deluje kot veliko podjetje iz Silicijeve doline. Naši naročniki so poleg podjetij iz jadranske regije tudi velika globalna podjetja. Tudi njim zagotavljamo rešitve, ki temeljijo na najnovejših tehnologijah, kakršne so umetna inteligenca, internet stvari, masovni podatki in prediktivna analitika. Seznam podjetij, katerim smo pomagali postaviti temelje digitalne preobrazbe in prehoditi pot menjave poslovnih modelov, je iz meseca v mesec daljši, na njem pa je vedno več pomembnih imen iz finančne industrije, energetike, proizvodnje in drugih panog gospodarstva.

Zavedamo se, da so najboljše rešitve tiste, ki se izkažejo v okolju naročnika. Le te pa lahko razvijemo samo s kadri, ki dobro poznajo posamezna področja in imajo ogromno znanja. Veliko vlagamo v zaposlene, njihova znanja in kompetence, ti pa z vsakim projektom krepijo že sicer bogate izkušnje. Čeprav zaposlujemo »vojsko« programerjev, ima prvo besedo agilnost poslovanja – Comtrade spodbuja tako samostojno delo kot tudi delo, organizirano po vzoru zagonskih podjetij. Vsaki dobri ideji tlakujemo pot do inovacije oziroma rešitve.

Osebno sta me še dodatno presenetila sproščenost in udobje na delovnem mestu. Skupaj s strankami dihamo in delamo za isti cilj. Takšna motivacija pa (po)skrbi, da noben izziv ni prevelik. In prav to je prepoznal Microsoft, želimo pa, da nas spoznate tudi vi. Skupaj lahko ustvarimo nekaj več.

Aleš Leskošek, vodja razvoja poslovanja, Comtrade System Integration Adriatic

Za več informacij nam pišite na e-naslov info@ntk.si ter se nam pridružite na naših družbenih medijih Facebook, Instagram, Twitter, YouTube in LinkedIn.