Ta spletna stran hrani piškotke, da bi vam zagotovili boljšo uporabniško izkušnjo in popolno funkcionalnost te strani.

Analitične piškotke uporabljamo s storitvijo Google Analytics, samo z vašo privolitvijo. Sprejemam Zavrnitev Več informacij

sreda, 14. september 2022

Izgradnja interaktivnih poročil v praksi | Business Solutions

Rešitev Power BI podjetja Microsoft, je po mnenju mnogih brez konkurence pri vizualizaciji in interaktivnosti prikaza poslovnih poročil. Omogoča obdelovanje in črpanje podatkov iz več kot 60 različnih podatkovnih virov in jih prikazovati na po meri prilagojeni nadzorni plošči.

Predavanje bosta izvedla Nejc Fabjan in Tomaž Koren - izkušena strokovnjaka na področju poslovne analitike in sistema CRM.

Poleg nasvetov, kot so ustvarjanje poslovnega modela v BI/SQL in transformacije podatkov, vam bosta predstavljeni tudi dve izjemni novosti iz področja:

»ETL Datamart system«, ki je trenutno v predoglednem načinu bo kmalu na voljo za vse uporabnike Premium licence. Datamart sistem služi za ETL izvoz, transformacijo in uvoz podatkov. Zagotavlja preprosto izkušnjo brez kode za transformacijo in relacijo podatkov iz različnih podatkovnih virov ter nemoteno delovanje Power BI poročil, saj s tem ni več potrebnega oblikovanja podatkov neposredno v sistemu Power BI.

 

»Field parameters« funkcionalnost, ki je bila izjemno dobro sprejeta med uporabniki, omogoča dinamično spreminjaje mer ali dimenzij, ki se uporabljajo v poročilu. Ta funkcija lahko pri analizi vaših Power BI poročil, pomaga raziskati in prilagoditi gradnike na poročilu s podatki, ki so ključni v danem trenutku, brez potrebe izdelave novega zavihka.

Vsebina celotnega predavanja:

  • Prednosti in slabosti podatkovnega modela - PBI vs. SQL
  • Kaj je »ETL Datamart system«
  • Dodajanje plana k realizacijskim podatkom
  • Zakaj »Field paramaters« spreminja pravila igre

Za več informacij nam pišite na e-naslov info@ntk.si ter se nam pridružite na naših družbenih medijih Facebook, Instagram, Twitter, YouTube in LinkedIn.