Ta spletna stran hrani piškotke, da bi vam zagotovili boljšo uporabniško izkušnjo in popolno funkcionalnost te strani.

Analitične piškotke uporabljamo s storitvijo Google Analytics, samo z vašo privolitvijo. Sprejemam Zavrnitev Več informacij

petek, 09. september 2022

Kako doseči maksimalne učinke digitalizacije v malih in srednjih proizvodnih podjetjih? | 9altitudes

V Sloveniji imamo več kot 1000 malih in srednjih podjetij v proizvodni panogi. Kako tem podjetjem pomagati, da s pomočjo pametne digitalizacije izboljšajo svoje poslovanje, optimizirajo stroške, avtomatizirajo procese, izkoristijo moč podatkov za sprejemanje strateških odločitev ter razvijajo in osvajajo nove trge?

Za doseganje maksimalnih učinkov digitalizacije so pomembni trdni temelji (ERP), na katere nalagamo dodatne rešitve kot so poslovna inteligenca, brezpapirno poslovanje, CRM, AI, IoT in druge. 

Med podjetji opažamo dva načina implementacije rešitev, vendar žal noben ne omogoča maksimizacije učinkov digitalizacije: 

  • Horizontalna implementacija je prisotna predvsem pri implementacijah ERP, kjer en partner implementira rešitev v različnih panogah brez potrebnih znanj o specifikah panoge. Rezultat je splošna rešitev, ki ne naslavlja ustrezno procesov panoge ali pa izjemno prilagojena rešitev, ki dolgoročno ni vzdržna, saj so nadgradnje kompleksne in drage. Tako je nemogoče slediti novim trendom in možnostim, ki jih prinašajo digitalna orodja. 

  • Strogo specializirane rešitve, ki ozko naslavljajo posamezen proces ali težavo s katero se podjetje sooča. Povezljivost z ostalimi procesi, moduli in oddelki je drugotnega pomena in mnogokrat težko izvedljiva. 

Vseeno pa obstaja še ena – boljša - 9A pot, ki temelji na uveljavljeni Microsoft D365 platformi in zagotavlja napredne celovite rešitve za proizvodna podjetja. Platformo smo še nadgradili z lastnimi moduli, kot so Quality control management, CAD / PLM link, ConfigurePrice Quote, Kanban inventory management, Bottleneck planning in drugi. 
S tem podjetjem omogočamo najboljšo izkoriščenost digitalnih orodij, hitro sledenje novim trendom in poleg tehnoloških delimo tudi vsebinska znanja ter najboljše prakse iz uvajanja digitalnih rešitev. Med našimi referencami boste našli uspešna mednarodna proizvodna podjetja, kot so PJM, WindowMaster, Budweg Caliper, LIK Lightning, POND Textile, Bentax in mnoga druga. 

V 9A ne sledimo drugim temveč sami postavljamo nove trende. Smo Platinum PTC partner in spadamo v elitno skupino Microsoftovih Inner Circle partnerjev. V našem Experience centru lahko preizkusite rešitve s področja AI, IoT, virtualne resničnosti in druge najsodobnejše rešitve, ki jih nudimo našim partnerjem. 

Edinstveno izkušnjo našega Experience centra boste lahko doživeli na letošnji NT konferenci, kjer vas bomo z veseljem pozdravili na našem 9A razstavnem prostoru. 

Uspešna digitalna transformacija je več kot le digitalizacija. Sega onkraj tehnologije in je prilagojena specifičnim izzivom vaše industrije. Je kot pajkova mreža in medsebojno povezuje vse deležnike v organizaciji – strateško upravljanje, tehnološki del ter vaše zaposlene.  

Na strateškem nivoju industrijsko specifične rešitve pomagajo podjetjem slediti poslovnim trendom in svoje delovanje usmeriti k strankam, hkrati pa prispevajo k izboljšanju celotnega delovnega in širšega okolja. Strategijo podpira tehnologija, ki z IT arhitekturo, usmerjeno v prihodnost, omogoča hitrejše uvajanje inovacij in ohranjanje digitalne agilnosti tudi v bodoče.  

Digitalna transformacija pa ne more biti uspešna brez vključitve vaših zaposlenih. Pripravljenost organizacije igra ključno vlogo pri uspešni digitalni transformaciji in vključuje tako upravljanje sprememb na strateškem nivoju kot sprejetje uporabnikov. Tudi pri tem procesu se lahko zanesete na preverjen 9A pristop – skozi celoten proces implementacije vas bomo vodili tako, da bodo vaši zaposleni ponotranjili vašo novo vizijo in se osredotočili na doseganje končnega cilja celostno digitalno transformacijo. 


Za več informacij nam pišite na e-naslov info@ntk.si ter se nam pridružite na naših družbenih medijih Facebook, Instagram, Twitter, YouTube in LinkedIn.