Ta spletna stran hrani piškotke, da bi vam zagotovili boljšo uporabniško izkušnjo in popolno funkcionalnost te strani.

Analitične piškotke uporabljamo s storitvijo Google Analytics, samo z vašo privolitvijo. Sprejemam Zavrnitev Več informacij

sreda, 08. september 2021

Kako hitro postavite zanesljiv hibridni oblak? | Lenovo

Kombinacija rešitev Lenovo Hybrid Cloud in Microsoft Azure bo poskrbela za miren spanec, saj boste do svojih podatkov, ne glede na to, kjer jih hranite, vedno lahko dostopali. A to je le ena izmed prednosti tega prepričljivega hibridnega okolja.

Pandemija je spremenila naše delo in življenje. Podjetja po vsem svetu se prilagajajo delu na daljavo, to je postalo ena prednostnih nalog oddelka IT. Naloga informatikov v podjetjih pa ni le to, da omogočijo delo na daljavo, temveč hkrati optimizirajo stroške in učinkovitost dela ter poslovno okolje pripravijo na okrevanje in prihodnjo rast. Recept je že viden: pospešeno uvajanje storitev računalništva v oblaku in izkoriščanje prednosti sodobne infrastrukture v oblaku.

A vsi oblaki si niso enaki. Nekatere lažje kot druge spravimo do namizja oziroma naprav uporabnikov. Največji proizvajalec računalnikov na svetu, družba Lenovo, je poskrbela za hitro uvajanje hibridnih infrastruktur v oblaku, ki temeljijo na storitvah Microsoft Azure. Z njimi podjetja bistveno lažje in hitreje izpolnijo vse svoje poslovne potrebe.

Zakaj izbrati kombinacijo Lenovo Hybrid Cloud in Microsoft Azure?

  • Razlogov je nešteto, zato se bomo omejili le na najbolj očitne:
  • plačilo po dejanski uporabi
  • skalabilnost v obe smeri (hitra rast ali krečenje) in brez vnaprejšnjih stroškov – podjetje plača le tisto, kar potrebuje/uporablja
  • enotna prijava do aplikacij v oblaku iz operacijskih sistemov Windows, Mac, Android in iOS
  • podatki so vedno na varnem in obenem enostavno dostopni uporabnikom
  • odpade skrb pred odpovedjo strojne opreme – vsi podatki so samodejno varnostno kopirani
  • poslovna podpora v režimu 24 ur na dan
  • enotna kontaktna točka – tako za strojno kot programsko opremo
  • jasen pregled porabe in možnost analitike
  • tržnica poslovnih aplikacij in samopostrežna platforma Lenovo Cloud Marketplace
  • pregledna nadzorna plošč in predloge poročil, upravljanje naročnin, informacije za obračun(e)

Varnostne kopije z odliko

Lenovo hibrid oblak v kombinaciji z Microsoft Azure omogoča najrazličnejše scenarije izdelave in obnove varnostnih kopij. Skratka, nikoli ne boste ostali brez podatkov. Tako lahko vse lokalno nameščene aplikacije in njihove podatke varnostno kopirate v oblak, seveda so podprti scenariji varnostnih kopij tudi za vse oblačne aplikacije. Izdelate lahko tudi varnostne kopije virtualiziranih strežnikov.

 

Kaj si lahko obetate?

Kombinacija Lenovo Hybrid Cloud v navezi z Azure v povprečju zagotavlja kar 76 odstotkov hitrejše izdelave varnostnih kopij, pa tudi obnova podatkov (in poslovanja) po morebitni katastrofi je 66 % hitrejša kot v primeru tradicionalnih rešitev. Izračuni kažejo, da se takšna naložba v miren spanec v povprečju podjetju povrne že v nekaj letih.

Zagotavljanje (zares) neprekinjenega poslovanja

Neprekinjeno poslovanje je želja marsikaterega direktorja in informatika. Sedaj je uresničljivo tudi v praksi. Medtem ko so se podjetja v preteklosti zanašala predvsem na podvojene podatkovne centre oziroma gostovanje v dodatnem podatkovnem centru, v katerega bi čim prej preselila poslovanje ob morebitni katastrofi, lahko z oblačnima rešitvama Azure Backup ter Azure Site Recovery, ki sta optimizirani za Lenovo IT-infrastrukturo število in obseg prekinitev poslovanja zmanjšajo na minimum oziroma celo odpravijo.

Pri tem pa v oblaku plačujejo le za tiste IT-vire, ki jih dejansko potrebujejo, in ne za tiste, ki bi bili v (zlati) rezervi. Ker so storitve oblačne platforme Microsoft Azure na voljo v vseh regijah sveta, lahko podjetja, ki poslujejo mednarodno, lažje zagotovijo skladnost poslovanja s standardi, kakršen je ISO27001. Visoka razpoložljivost omenjenega okolja in odlična povezljivost po vsem svetu sta velik plus. Poleg tega so podatki zaščiteni pred napadi z izsiljevalskimi virusi in človeškimi napakami z večfaktorsko avtentikacijo in privzetim šifriranjem.

Modernizacija poslovanja (in infrastrukture)

Hibridne storitve v oblaku, programska oprema, rešitve in računalniška infrastruktura Lenovo pomagajo omogočiti vaš najboljši hibridni oblak, zato da se vi lahko osredotočite na tisto, kar je pomembno – vaš posel.

Hiperkonvergenčna infrastruktura Azure Stack Hub, povezana v oblak, zagotavlja najboljše razmerje med ceno in zmogljivostmi, saj so obdelava podatkov, hramba podatkov in omrežni viri virtualizirani in omogočajo avtomatizacijo upravljanja. Taka rešitev prinaša prilagodljivost oblaka na lokacijo podjetja. Podjetja lahko zdaj privzeto oblačne aplikacije poganjajo na svoji lokaciji – z ali brez povezave. Zaposleni tako uporabljajo znana orodja in aplikacije.

Na ta način lahko podjetje z minimalnimi naložbami v IT-infrastrukturo (beri: strežnike) prilagodljivost in prijaznost oblaka prenese v svoje podružnice, prodajalne, skladišča in druge lokacije, hkrati pa uživa v visoki razpoložljivosti in odpornosti teh rešitev.

Na NTK pocukajte Lenovo osebje in jih povprašajte po rešitvi ThinkAgile MX. Ta platforma vam bo pomaga hitro posodobiti lokalno infrastrukturo s predhodno preizkušenimi, vnaprej konfiguriranimi in enostavnimi konfiguracijami z brezhibno integracijo v oblak Azure.

Zakaj za Microsoft okolje izbrati Lenovo infrastrukturo?

  • Ker je integracija resnično enostavna. Na voljo so certificirane in prednastavljene rešitve.
  • Ker je zanesljiva. Temelji na najbolj zanesljivih strežnikih Lenovo v industriji.
  • Ker zagotavlja odlično uporabniško izkušnjo. Lahko si jo omislite kot rešitev na ključ.

Za več informacij nam pišite na e-naslov info@ntk.si ter se nam pridružite na naših družbenih medijih Facebook, Instagram, Twitter, YouTube in LinkedIn.