Ta spletna stran hrani piškotke, da bi vam zagotovili boljšo uporabniško izkušnjo in popolno funkcionalnost te strani.

Analitične piškotke uporabljamo s storitvijo Google Analytics, samo z vašo privolitvijo. Sprejemam Zavrnitev Več informacij

sreda, 31. avgust 2022

Kibernetska varnost kot poslovni izziv – prioriteta vodstva in uprav | Carbonsec

V zadnjih letih so podjetja in organizacije doživeli vrsto sprememb v načinu dela; deloma zaradi splošnega trenda digitalizacije, deloma zaradi epidemije Covid-19 in preskoka na delo na daljavo. Tem spremembam so se pridružili še vedno naprednejši kibernetski napadi ter kibernetska vojna, ki je z vojno v Ukrajini dobila še večje razsežnosti.

Kako naj podjetja v boju s kibernetskim kriminalom in v želji po čim boljši zaščiti svojega IT sistema in poslovnih sredstev najdejo optimalno pot pri upravljanju kibernetske varnosti?  

Dober korak k rešitvi tega izziva je zagotovo sprememba paradigme: na kibernetsko varnost ne smemo več gledati kot na tehnološko rešitev, temveč kot na poslovni izziv. Ker je kibernetska varnost vpeta v vse segmente poslovanja, je bistveno, da njeno upravljanje postane integralni del poslovne strategije.  

Več o pogledu na kibernetsko varnost kot strateško pomemben del poslovanja preberite v zapisu na blogu podjetja Carbonsec d.o.o. 

Za več informacij nam pišite na e-naslov info@ntk.si ter se nam pridružite na naših družbenih medijih Facebook, Instagram, Twitter, YouTube in LinkedIn.