Ta spletna stran hrani piškotke, da bi vam zagotovili boljšo uporabniško izkušnjo in popolno funkcionalnost te strani.

Analitične piškotke uporabljamo s storitvijo Google Analytics, samo z vašo privolitvijo. Sprejemam Zavrnitev Več informacij

četrtek, 22. september 2022

Neprekinjenost poslovanja zahteva več kot enega specialista | Skupina Actual

Svojim strankam v skupini Actual I.T., zagotavljamo to preko posameznih specialistov, ki sestavljajo celotno skupino.

Skupina Actual I.T. preko družb, ki so specializirane na svojem področju, zagotavlja IT podporo in predvsem neprekinjenost poslovanja tudi v sektorju kritične infrastrukture. »Danes je zahteva po neprekinjenosti poslovanja tako rekoč v vseh sektorjih.« meni Gregor Veselko, predsednik upravnega odbora skupine Actual I.T. Zakaj je potrebno poznavanje več področij? Kaj je še potrebno poleg poznavanja posameznega področja? »Stranke zahtevajo jasne odgovornosti med ponudniki in te lažje zagotavljamo tisti izvajalci, ki združujemo znanja v skupini« trdi izvršni direktor skupine Actual I.T. Pavle Jazbec.

 

V družbi Actual I.T. smo specialisti za oskrbne verige, kjer je izrednega pomena poznavanje procesov, branže in predpisov. Deležnikom oskrbne verige z možnostjo neposrednega sporočanja kot npr. preko Edifact standarda, zagotavljamo trenutne informacije o celovitem poteku logističnega procesa (od transporta, skladiščenja, fakturiranja,…). »Ažurna informacija je ne le trend, temveč zahteva sodobnega poslovanja ne le v transportu, ampak v celotni dobavni verigi.« je dejal direktor SBU (Strategic Business Unit) Transport / logistika Boštjan Petelin. Pri tem pa je pomembno poznavanje tehnologije in standardov.

Ravno standardizacija, ki zagotovi hitrejše odzive, je bila razlog, da smo skupaj z našo družbo Itelis certificirali rešitev za podporo trgovinskih in gostinskih storitev, SAP S-Retail z GL+. »Certificirana rešitev s strani SAP zagotavlja vsem njihovim in ostalim strankam rešitev, ki izpolnjuje najvišje zahtevane standarde in lahko deluje neodvisno od ERP rešitve« pravi direktor Itelisa Mitja Buda. Rešitev pa je do certifikacije že prestala intenzivno uporabo v zahtevnih okoljih, kot so bencinski servisi. »Bencinski servisi so logistično izredno zahtevni, saj opravljajo veliko različnih transakcij, ki morajo podpirati več zunanjih sistemov in hkrati omogočati pregled poslovanja v celoti.« opomni Vito Eferl, direktor SBU Energy 4 Mobility.

Za delovanje bodisi strank kritične infrastrukture ali družb, ki želijo IT infrastrukturo kot storitev, pa v skupini zagotavlja družba Unistar platformo PRO.Cloud. Gostovanje nudimo ne le lokalnim partnerjem, ampak tudi regijskim in globalnim. Lasten oblak koristimo tudi za svoje rešitve, ki jih nudimo kot storitev »po porabi« ali SaSS. Od namenskih pristaniških rešitev, rešitev za bencinske servise do SAP rešitev v oblaku. »Hibridno IT okolje smo vzpostavili za pristaniško upravo na Malti, ki koristi lastno lokalno infrastrukturo ter gostovano pri nas na Unistarju za dosego neprekinjenosti poslovanja.« pojasni direktor UnistarPRO Marko Milotič.

Pridobljeno zaupanje strank izven naše regije kaže na to, da smo tudi širše priznani kot strokovnjaki na področju logistike, IT infrastrukture in IT varnosti. »IT varnost je povezana s skladnostjo, kjer redno posodabljamo znanja in delujemo tudi znotraj skupine po načelih najboljših« zagovarja direktor PRO.asteca Rony Plevnik. Tako zagovarjamo nov ISO 27000 standard ter nudimo storitve neprekinjenosti poslovanja od infrastrukturnega nivoja do podpore končnim strankam preko storitvenega centra podpore strankam.

Za več informacij nam pišite na e-naslov info@ntk.si ter se nam pridružite na naših družbenih medijih Facebook, Instagram, Twitter, YouTube in LinkedIn.