Ta spletna stran hrani piškotke, da bi vam zagotovili boljšo uporabniško izkušnjo in popolno funkcionalnost te strani.

Analitične piškotke uporabljamo s storitvijo Google Analytics, samo z vašo privolitvijo. Sprejemam Zavrnitev Več informacij

ponedeljek, 13. september 2021

Opolnomočeni zaposleni ustvarjajo prihodnost | Telekom Slovenije d.d.

V zadnjih desetletjih ni prišlo do občutnih odmikov od norme, kdo vodi in kdo sledi. Podjetja vedo, da so lahko uspešnejša, če spodbujajo ustvarjalnost, svobodno razmišljanje in individualne talente svojih zaposlenih.

Opolnomočeni zaposleni, ki razvijejo talente in svoje naloge opravljajo samostojno, ne odvzamejo moči menedžerjem, kot so se mnogi včasih bali. Ravno nasprotno – opolnomočeni zaposleni ustvarjajo boljše delovno okolje in boljše rezultate.

V Sloveniji na področju informacijsko-komunikacijskih tehnologij (IKT) za dvig digitalnih kompetenc in strokovnih znanj zaposlenih skrbi tudi Izobraževalni center Telekoma Slovenije, ki je prvi uradni izobraževalni center na tem področju. Prejel je že številne mednarodne potrditve vodilnih predstavnikov panoge.

Kako lahko spodbudite svoje zaposlene?

Nekateri zaposleni želijo imeti občutek, da imajo pri projektu proste roke in da jim na vsakem koraku ne sledi senca. Drugi si želijo potrditve, da so s svojim delom in znanjem prispevali k uspehu podjetja. Vsak vodja je odgovoren za to, da spozna svoje zaposlene in da ugotovi, kaj koga žene. Podjetja naj ustvarijo delovno okolje, v katerem se zaposleni lahko svobodno izražajo in v katerem njihov glas pri odločitvah šteje, predvsem pa okolje, kjer sta učenje in razvoj najpomembnejši vrlini.

Učenje in razvoj zaposlenih na področju IKT lahko zaupate Izobraževalnemu centru Telekoma Slovenije, kjer visoko usposobljeni strokovnjaki izvajajo izobraževanja po najvišjih standardih.  

Na splošno lahko rečemo, da smo ljudje po naravi radovedni in da se radi naučimo česa novega. Predlagamo vam dve izobraževanji, ki ju ponuja Izobraževalni center Telekoma Slovenije.

Na tečajih Microsoft Official Courseware IT-strokovnjaki pridobijo potrebna znanja za upravljanje in podporo najnovejšim aplikacijam Microsoft.  

Orodja Microsoft Excel, Teams, Word in PowerPoint so nepogrešljivi programi v vsaki pisarni. Marsikdo je prepričan, da jih obvlada, vendar vsak izmed njih ponuja veliko možnosti, ki jih pogosto nikoli ne odkrijemo. Na izobraževanju Microsoft 365 boste spoznali, da je pot od začetnika do mojstra lahko kar dolga.

Nobena varnostna rešitev ne zagotavlja popolne zaščite

Tega se zavedajo tudi strokovnjaki Telekoma Slovenije za kibernetsko varnost. Operativni center kibernetske varnosti Telekoma Slovenije je bil prepoznan kot najbolj inovativna varnostna rešitev, saj vrhunski strokovnjaki s pomočjo nadzornih in analitičnih orodij ščitijo podjetja pred naraščajočimi varnostnimi tveganji. Le-ta so v sodobnem in vse bolj digitaliziranem okolju vedno večja.

Kibernetskim grožnjam se ne moremo izogniti, zato so v Izobraževalnem centru Telekoma Slovenije zasnovali Varnostno akademijo, ki vključuje standardna in specifična izobraževanja na področju kibernetske in informacijske varnosti.

Več o Izobraževalnem centru Telekoma Slovenije si lahko preberete na telekom.si.

Za več informacij nam pišite na e-naslov info@ntk.si ter se nam pridružite na naših družbenih medijih Facebook, Instagram, Twitter, YouTube in LinkedIn.