Ta spletna stran hrani piškotke, da bi vam zagotovili boljšo uporabniško izkušnjo in popolno funkcionalnost te strani.

Analitične piškotke uporabljamo s storitvijo Google Analytics, samo z vašo privolitvijo. Sprejemam Zavrnitev Več informacij

ponedeljek, 14. maj 2018

Tom PIT | Centralizirana informacijska infrastruktura

Poslovna okolja morajo, da bi zagotavljala stabilno učinkovitost, poslovne procese digitalizirati. Z digitalizacijo in kasneje digitalno transformacijo podjetja, predvsem v fazi tranzicije, dosegajo navidezno solidne rezultate, saj se digitalizacija oziroma modernizacija osnovnih in medorganizacijsko ponovljivih procesov odvija relativno hitro in vpeljevanje novih in novih vsebin se zdi enostavno.

Nekatere procese tako rešujejo s produkti, druge s tehnologijo to, tretje s tehnologijo ono, spet druge z izvajalcem A in ostale z izvajalcem B. Rezultat, po nekaj letih takšne tranzicije, je precej kaotično stanje, ki ne prinaša ne učinkovitosti, ne konkurenčnosti in ne prihrankov. Nasprotno, vsebine so razpršene po neskončno mnogo tehnologijah, ki jih je nemogoče vzdrževati (včasih bolje sploh ne vzdrževati), IT služba se zaradi podcenjevanja kompleksnosti sodobnih tehnologij ukvarja z iskanjem lastnih napak, namesto da bi se osredotočala na vsebino, projekti z zunanjimi izvajalci so zaradi neenotnih metodologij zamudni, sistemi pa nekompatibilni, nepovezljivi in zaradi neobstoječih standardov uporabniško neprijazni. Produktno orientirani ponudniki se namesto analize in implementacije vsebine ukvarjajo s konfiguracijo, kasneje še s konfiguracijo konfiguracije, večina tistih, ki ponujajo rešitve po meri, pa jih implementira tako, da so čim bolj zaprte, neprenosljive in navidezno sofisticirane v želji doseganja visokih vzdrževalnih pogodb.

Poznamo okolja, tudi pri nas, ki imajo krepko čez tisoč takšnih sistemov in lahko si predstavljamo, kako učinkovita je takšna IT infrastruktura. Namesto da bi IT delal za podjetje, mora podjetje ustvarjati več, da bi lahko poganjalo IT. Zdi se nesmiselno.

Centralizacija informacijske infrastrukture omenjene težave v celoti odpravlja. V IT okolja prinaša red, transparentnost in izjemno dodano vrednost. Vpeljuje koncept abstrakcije tehnologije in vsebine, uvaja enotno projektno metodologijo, temelji na skupni arhitekturi, centralizirani diagnostiki, standardizirani uporabniški izkušnji in prenosljivosti vsebin.

Namesto n sistemov tako poganjamo samo en sistem z n procesi. Procesi delijo skupne sistemske vire, so upravljani in nadzorovani z enotne nadzorne točke, vsebine pa dostopne od kjerkoli oziroma iz katerekoli naprave.

Stroški, katerih zmanjšanje je ultimativni cilj vsakega poštenega zaposlenega, se tako nižajo prav na vseh nivojih in to tako dramatično, da je investicija v tovrstno infrastrukturo zanemarljiva. Tom PIT velja za vodilnega ponudnika centralizirane informacijske infrastrukture na tržišču. Mnoga velika podjetja v regiji so z uvedbo naše tehnologije v poslovna okolja vnesla red in po mnogih letih zopet dosegajo pričakovane rezultate.

Tom PIT je več kot programska oprema. Je metodologija, arhitektura, vizija. Je Big data, IoT, REST. Je razvojno okolje, izvajalno okolje in upravljalno okolje. In je neodvisen od naprav, strežnikov, podatkovnih baz. Teče kjerkoli, dostopen komurkoli, v oblaku, on premise ali hibridno. Je tehnologija, ki ne omejuje ampak povezuje. Ljudi, naprave, podatke in procese.

Konkretne zgodbe o uspehu bodo z veseljem delili z vami na NT konferenci. Obiščite njihov razstavni prostor, izmenjali si boste izkušnje in morda pomagajo tudi vam na poti biti še uspešnejši.

Za več informacij nam pišite na e-naslov info@ntk.si ter se nam pridružite na naših družbenih medijih Facebook, Instagram, Twitter, YouTube in LinkedIn.