Ta spletna stran hrani piškotke, da bi vam zagotovili boljšo uporabniško izkušnjo in popolno funkcionalnost te strani.

Analitične piškotke uporabljamo s storitvijo Google Analytics, samo z vašo privolitvijo. Sprejemam Zavrnitev Več informacij

četrtek, 25. avgust 2022

Vrhunske rešitve Lenovo so Slovencem zdaj še bližje | Lenovo

Dobesedno. Največji proizvajalec računalnikov je namreč v bližini madžarske prestolnice zagnal nov proizvodni obrat, zaradi neposredne bližine pa bodo tudi slovenski uporabniki in podjetja deležni bistveno hitrejših dobav.

Lenovo je eden redkih proizvajalcev računalniške opreme, ki v času pandemije ni povsem zaprl svojih vrat. To mu je uspelo na račun globalno porazdeljene proizvodnje in odporne dobavne verige, ki služita strankam na 180 trgih iz več kot 35 proizvodnih lokacij po vsem svetu – vključno z Argentino, Brazilijo, Kitajsko, Nemčijo, Madžarsko, Indijo, Japonsko, Mehiko in ZDA. Lenovo je namreč poznan po svojem globalnem hibridnem proizvodnem modelu, ki vključuje mešanico lastne in pogodbene proizvodnje. Ta je ključni vir konkurenčne prednosti podjetja, saj mu zagotavlja večjo učinkovitost in nadzor nad razvojem izdelkov in delovanjem dobavne verige, kar omogoča učinkovitejše odzivanje na potrebe strank. 

Strežniki in delovne postaje iz Madžarske

 

Odvisno od naročene računalniške opreme je lahko v preteklosti dobavni rok za zahtevnejše sisteme in sisteme, ki niso bili na zalogi, trajal tudi več mesecev, saj so jih morali daleč stran od Slovenije najprej še izdelati in nato poslati z letalom ali ladjo. Nič več. Družba Lenovo je sredi poletja v mestu Ullo na Madžarskem zagnala svoj prvi lastni proizvodni obrat v Evropi. Tovarna se osredotoča predvsem na izdelavo rešitev s področja strežniške infrastrukture, sistemov za hrambo podatkov in visokokakovostnih delovnih postaj ter osebnih računalnikov, ki jih bodo uporabljale stranke po vsej Evropi, prav tako pa bo deloma pokrivala povpraševanje po omenjenih izdelkih na Bližnjem vzhodu in v Afriki. 

Francois Bornibus, predsednik regije EMEA v družbi Lenovo, je komentiral: »Z novim proizvodnim obratom na Madžarskem smo dosegli velik mejnik v optimizaciji in razvoju globalne proizvodne mreže. Lokacija na Madžarskem in njene povezave nas postavljajo veliko bližje našim evropskim strankam, tako da lahko izpolnjujemo njihove potrebe, hkrati pa ostajamo v ospredju na področju inovacij. Ker naše poslovanje še naprej raste po vsem svetu, bo ta neverjetni novi objekt igral ključno vlogo v naših načrtih, da bi zagotovili uspešno poslovanje in prinesli pametnejšo tehnologijo za vse v Evropo – in to bolj trajnostno, hitro in učinkoviteje.« 

Proizvodni objekt, ki obsega skoraj 50.000 kvadratnih metrov površin v dveh stavbah in treh nadstropjih, je en največjih družbe Lenovo. Proizvodna linija lahko izdela več kot 1.000 strežnikov in 4.000 delovnih postaj na dan – pri čemer je vsaka izdelana posebej po zahtevah strank. Na vsakem koraku so vidne inovativne rešitve in avtomatizacija, ki zagotavlja visoke zmogljivosti, vključno s prvovrstnim sistemom za upravljanje zgradb, ki deluje v delavnici in logističnem prostoru ter skrbi za spremljanje temperature, vlažnosti, stanja sredstev in robotskega označevanja. Vse našteto podjetju Lenovo omogoča, da vzdržuje optimalen nadzor kakovosti svojih izdelkov. 

Čim bolj trajnostna proizvodnja 

 

To je cilj družbe Lenovo. Nova namensko zgrajena stavba je tako opremljena s sončno elektrarno z zmogljivostjo 0,5 megavata – ta zagotavlja dovolj energije za njeno napajanje, primerljivo z energijo, ki jo porabi manjša vas. Lokalna izdelava naprav tudi dramatično zmanjša tovorne kilometre, ki so jih deležni izdelki, ter zagotavlja učinkovitejše in trajnostne možnosti prevoza. To bo v kombinaciji z inovativnimi proizvodnimi procesi, kot je patentirani postopek nizkotemperaturnega spajkanja, korporaciji Lenovo pomagalo doseči svoje znanstveno utemeljene podnebne cilje  

Róbert Ésik, izvršni direktor madžarske agencije za spodbujanje investicij (HIPA), je dodal: »Veseli nas, da se je Lenovo, vodilni svetovni proizvajalec računalnikov z dolgoletno tradicijo proizvodnje po vsem svetu, odločil za sodelovanje z nami in svoj novi proizvodni obrat postavil na Madžarskem. Sodobna tovarna prinaša nove priložnosti za sodelovanje z lokalnimi dobavitelji in bo pomembno prispevala k uspešnemu gospodarskemu okolju Madžarske.«   

Maja letos je na lestvici Gartner Global Supply Chain Top 25 za leto 2022 Lenovo napredoval za kar sedem mest (v zadnjem letu) in je zdaj uvrščen na 9. mesto med vsemi podjetji na svetu. To priznanje poudarja, da je Lenovo namensko usmerjena organizacija in operativni center odličnosti v svetovni dobavni verigi. Poleg ustvarjanja novih zaposlitvenih priložnosti v mestu Ullo in njegovi okolici se Lenovo še naprej zavzema za podporo lokalni skupnosti s filantropskimi dejavnostmi, kot so tehnološke donacije za lokalne šole in dobrodelne ustanove. 

Poslujte oziroma delujte trajnostno
 
 

Zahvaljujoč Lenovo storitvi za izravnavo CO2 se emisije ogljika novih računalnikov lahko izravnajo od proizvodnje do povprečnega življenjskega cikla naprave – storitev Lenovo CO2 Offset Service je na voljo vsem strankam po Evropi.  

 

 Storitev Lenovo CO2 Offset Service ponuja uporabnikom preprost in pregleden način za izravnavo emisij ogljika in pomoč okolju ter je skladna z več projekti Združenih narodov za podnebne ukrepe. Kot eden prvih proizvajalcev osebnih računalnikov, ki je to vrsto »storitve kompenzacije emisij ogljika« uvedel v IT-industrijo, je Lenovo razvil omenjeno storitev kot rešitev za stranke, ki morajo ali želijo doseči stroge okoljske cilje.  

Do konca lanskega leta so poslovne stranke družbe Lenovo že nadomestile več kot 500.000 metričnih ton ogljikovega dioksida s svojimi nakupi računalnikov Think PC (namizni računalniki, delovne postaje, prenosni računalniki). To je enakovredno količini toplogrednih plinov, ki jih v enem letu izpusti več kot 100.000 osebnih vozil. 

 

»Lenovo, ki je določil lastne znanstveno utemeljene cilje zmanjšanja emisij, razume pomen globalnih prizadevanj za ublažitev podnebnih sprememb. Uvedba naše storitve za izravnavo emisij CO2 je bila vedno namenjena podpori naših strank pri njihovih lastnih prizadevanjih za trajnost in ponosni smo, da lahko zdaj to podporo razširimo izven poslovnega segmenta tudi na naše potrošniške naprave in njihove kupce. To je dodaten del našega drznega preoblikovanja v ponudnika storitev in rešitev,« pravi Andrej Durasinovic, izvršni direktor skupine za mednarodne storitve za potrošnike, rešitve in storitve v podjetju Lenovo.

 

Za več informacij nam pišite na e-naslov info@ntk.si ter se nam pridružite na naših družbenih medijih Facebook, Instagram, Twitter, YouTube in LinkedIn.