Ta spletna stran hrani piškotke, da bi vam zagotovili boljšo uporabniško izkušnjo in popolno funkcionalnost te strani.

Analitične piškotke uporabljamo s storitvijo Google Analytics, samo z vašo privolitvijo. Sprejemam Zavrnitev Več informacij

ponedeljek, 19. september 2022

Z IoT rešitvami na ključ do večje konkurenčnosti | A1

Prihodnost pripada podjetjem, ki digitalno transformacijo pospešujejo z inovativnimi idejami. Pri ambicioznih ciljih iščejo načine, kako postati še uspešnejša. Razvijajo ideje in vizijo, kako poenostaviti in polepšati naša življenja ter kako jih hkrati narediti bolj produktivna. S takšnim načinom razmišljanja in odločnim razvojem novih produktov ter posodabljanjem storitev za stranke, ostajajo relevantna na trgu.

Vpeljava tehnologij digitalne transformacije je sicer v strmem porastu, ampak večina podjetij priznava, da njihove ekipe niso vsemogočne. Do sedaj so se podjetja naučila, da bližnjic pri vpeljavi projektov digitalne transformacije ni in da uspešna vpeljava terja tudi celovito zunanjo pomoč, ki jo lahko na enem mestu ponudijo le redka podjetja.

V A1 Slovenija vam ponujamo rešitve, aplikacije in orodja s katerimi lahko uresničite vaše ustvarjalne ideje. Z našimi storitvami vam pomagamo inovativni in digitalni potencial realizirati v konkretne poslovne rezultate. Zahteve strank izpolnjujemo z modernimi in preizkušenimi tehnologijami.

Vaše zamisli skupaj z vami razvijamo v ustvarjalnem okolju, kjer se zanašamo na močne kompetence naših strokovnih ekip. Skupaj poskrbimo, da bodo ideje v obliki rešitve dobro zaživele v realnem okolju oziroma na trgu. S kombinacijo strokovnih znanj in ustreznih metodologij, na novo premislimo rešitve in jih optimiziramo za doseganje prebojnih rezultatov, s katerimi bo vaše podjetje lahko doseglo nov velik razvojni korak.

Naše temeljne kompetence so v razvoju inovativnih rešitev, ki vključujejo internet stvari in strojno učenje, saj bosta ravno ti dve tehnologiji v naslednjih letih povsem preobrazili industrijska okolja. Povezovanje strojev, produktov in sistemov spreminja poslovne modele ter delovanje organizacij. Vsa orodja, stroji, roboti, materiali in procesi v proizvodnem okolju bodo temeljito nadzorovani s pomočjo senzorjev, njihova koordinacija pa bo potekala v realnem času. Internet stvari bo spremenil načine poslovanja podjetij in ravnanja s podatki – kako jih pridobivajo, obdelujejo, analizirajo in se odzivajo nanje. Podjetja, ki imajo boljši vpogled v podatke, vedo, kaj se dogaja v podjetju. Odločajo se na podlagi podatkov in ne mnenj ali ugibanj, zato dosegajo boljše rezultate.

 

Za nadzor delovanja stroja preko interneta stvari na naši infrastrukturi, se je odločilo tudi podjetje Untha, ki je eno izmed vodilnih podjetij na področju strojegradnje v Avstriji. Podjetju smo ponudili vse naše znanje in orodja, s katerimi je lahko rešitev implementiralo v skladu z zahtevami trga. Njihovi drobilni stroji, ki so vez z njihovimi kupci, so razpršeni po tisočih lokacijah, pri največjih svetovnih podjetjih kot so Ikea, BMW, Siemens, Coca Cola, Bayer in drugi. Rešitev omogoča boljše sodelovanje tehničnih oddelkov, razvoja in operative, tako pri Unthi kot tudi pri njihovih kupcih, ki uporabljajo njihove stroje. Informacije so namreč po določenih pravilih na voljo vsem, pri čemer se prikaz enostavno prilagodi določeni skupini. Naslednji možen korak je tudi izgradnja digitalnega dvojnika in uporaba velikih podatkov, kar je pri lokalnih rešitvah industrijske avtomatizacije nekoliko težja naloga.

Kakšen je recept za uspeh?

Zagovarjamo pristop, po katerem najprej temeljito prisluhnemo stranki, vse z namenom, da resnično razumemo njen izziv ali bolečino in jo nato odpravimo. V nasprotju s številnimi primerljivimi podjetji ne vsiljujemo tehnologije. Prav tako nimamo pristopa po modelu - ena rešitev je primerna za vse, kar se v svetu IT pogosto dogaja, temveč se maksimalno prilagodimo posamezni stranki in njenemu okolju. Uporabimo tehnologije in rešitve, ki so najbolj smiselne, prilagajamo poslovne procese in poslovne modele.

Vas zanima delavnica, demo ali izobraževanje? Kontaktirajte nas na dti@a1.si.

Za več informacij nam pišite na e-naslov info@ntk.si ter se nam pridružite na naših družbenih medijih Facebook, Instagram, Twitter, YouTube in LinkedIn.