Ta spletna stran hrani piškotke, da bi vam zagotovili boljšo uporabniško izkušnjo in popolno funkcionalnost te strani.

Analitične piškotke uporabljamo s storitvijo Google Analytics, samo z vašo privolitvijo. Sprejemam Zavrnitev Več informacij

torek, 24. avgust 2021

Primer dobre prakse v jezikovni šoli Hiša jezikov | Inovatio

V zgodbi o uspehu preverite, kako je znana mariborska jezikovna šola v še tako stresni covid situaciji napisala zgodbo o uspehu.

Jezikovna šola Hiša jezikov z več kot 20-letno tradicijo poučevanja tujih jezikov, ki teži k nenehnemu razvoju je odličen primer dobre prakse uporabe interaktivne tehnologije. Pedagoški procesi vključujejo najsodobnejše pristope. Vsem udeležencem  jezikovnih tečajev omogočajo sodoben in učinkovit način učenja kateregakoli tujega jezika.

Vizija podjetja je njihovim uporabnikom omogočiti dostop do vseh sodobnih oblik formalnega in neformalnega izobraževanja v vseh življenjskih obdobjih. Predvsem pa podjetje spremlja dejstvo, da vsak proces spremlja kvaliteta.

Podjetje je naklonjeno inovativni tehnologiji, za katero so prepričani, da pripomore h kvaliteti in edinstvenosti njihovih storitev. Raziskava je pokazala, da s  tovrstnim pristopom strankam olajšajo učni proces in vzbujajo v njih dodatno zaupanje. Tako so se že na začetku svoje poslovne poti odločili za uporabo interaktivnih tabel SMARTBoard, saj so bili prepričani, da kombinacija pripadajoče programske opreme in lastnih spletnih učilnic interakcijo s tečajniki samo še nadgradi.

Leta 2019, ko se je podjetje preselilo v nove poslovne prostore, so svoje nove učilnice začeli opremljati z interaktivnimi zasloni na dotik SMARTBoard serije 6000. Podjetje SMART Technologies jih je prepričalo že s kvalitetnimi interaktivnimi tablami. Te bi jim še naprej služile, a so se kljub temu odločili svojo opremo popolnoma posodobiti, saj z uporabo interaktivnih zaslonov niso potrebovali več dodatnih projektorjev, ki so potrebovali čiščenje, menjavo žarnic in izgubljali na svetilnosti ter kontrastu. Nakup zaslonov je bila za njih vsekakor enostavna odločitev. Ti so vsekakor enostavnejši za uporabo, ni sence, ki ovira učitelja, ni potrebe po kalibraciji, hkrati pa so zasloni veliko bolj varčni.

Pripadajoča programska oprema Smart Learnig Suite oziroma Smart Notebook je za tovrstno poučevanje odlična rešitev. Učitelji svoje aktivnosti izvajajo v programu SMART Notebook in ga nato v pdf obliki delijo s svojimi tečajniki v spletni učilnici. Ker so zasloni tako enostavni za uporabo, so jih učitelji hitro usvojili in začeli uporabljati.

Uporaba te interaktivne rešitve jim je še dodatno olajšala učne procese in dodala vrednost njihovemu načinu izobraževanja. Učitelji zdaj lahko še nazornejše in učinkoviteje podajajo učno snov. Zasloni so jim olajšali delo, saj zdaj porabijo veliko manj časa za pripravo na učno uro. Omogočajo namreč  enostavno pripravo zanimivih interaktivnih učnih ur. Pravtako lahko vključijo v učni proces multi-medijske vire, kvize, igre in ankete ter tako omogočijo učencem neposredno interakcijo, kar pa je pri učenju tujih jezikov ključnega pomena.

Študija je pokazala, da skupinska aktivnost še kako dobrodošla v učnem procesu. Ko pa se zato uporabi še interaktivna tehnologija, učenci pristopajo veliko bolj samozavestno.

Leto 2020 je bilo tudi za jezikovno šolo prelomno leto. Od podjetja je situacija, ki je nastala z razglašeno epidemijo, zahtevala takojšnjo prilagoditev učnih procesov in podajanja snovi. Z začetkom poučevanja na daljavo so bili interaktivni zasloni dobra osnova, manjkali pa so še dodatni pripomočki, ki bi tovrstno delo nadgradili.

Najboljša rešitev za njihovo branžo je bila implementacija MS Teams videokonferenčnega programa skupaj s kamerami Yealink UVC30 in MS Teams certificiranimi brezžičnimi zvočniki/mikrofoni CP-900.

S takšnim interaktivnim videokonferenčnim sistemom so uspešno izpeljali učni proces. Zadovoljstvo tečajnikov in pridobljena raven znanja sta bili še višji, kot v situaciji v živo. Poleg vsega pa jim je vpeljava poučevanja na daljavo omogočila vpis tečajnikov od koderkoli na svetu. Prej omejeno lokalno okolje se je v hipu spremenilo na ves svet. Povsem običajno je, da imajo sedaj tečajnika iz Londona, ki se uči nemškega jezika.

Implementacija inovativne tehnologije v Hišo jezikov je uspešno dvignila raven zadovoljstva tako tečajnikov, kot tudi predavateljev. V samem podjetju pa je pripomogla k dvigu ugleda in uspešnemu poslovanju, kljub prvotno črnim covid scenarijem.

Za več informacij nam pišite na e-naslov info@ntk.si ter se nam pridružite na naših družbenih medijih Facebook, Instagram, Twitter, YouTube in LinkedIn.