Ta spletna stran hrani piškotke, da bi vam zagotovili boljšo uporabniško izkušnjo in popolno funkcionalnost te strani.

Analitične piškotke uporabljamo s storitvijo Google Analytics, samo z vašo privolitvijo. Sprejemam Zavrnitev Več informacij

petek, 01. junij 2018

Telekom Slovenije | Varno in zanesljivo do oblaka Microsoft Azure

Prilagodljive poslovne rešitve

O PODJETJU

Skupina Žito, prehrambna industrija, d. o. o., je podjetje s 70-letno tradicijo.  Leta 2016 je prešla pod okrilje skupine Podravka, zato je bilo potrebno poenotiti poslovni sistem. Tako so na ravni skupine pričeli z načrtovanjem in integracijo posameznih poslovnih procesov in že uvedli digitalizacijo nekaterih prodajnih funkcij na terenu. Ob tem pa so kot skupina Podravka  s portalom Coolinarika.com zrasli v eno največjih kulinaričnih družbenih omrežij v regiji. Skupina Podravka se razvija med najnaprednejša podjetja na področju digitalno konkurenčnih projektov in neprestano nadgrajuje rešitve prediktivne analitike z rešitvami na podlagi obdelave velikih količin podatkov (Big Data). V ta namen v podjetju že dolga leta uporabljajo rešitve na podlagi Microsoftovih produktov in storitev, kot so PowerBi in Hololens.

IZZIVI

V Skupini Žito so za doseganje želenih ciljev in naprednih digitalnih poslovnih rešitev želeli zagotoviti fleksibilno infrastrukturo, zato so se odločili za gradnjo hibridnega oblaka s platformo Microsoft Azure. Za zagotavljanje visoke stopnje zanesljivosti, visokih hitrosti prenosa in nizke zakasnitve podatkovnih paketov med različnimi lokacijami so potrebovali zasebno podatkovno povezavo.

REŠITEV

Del infrastrukture Skupine Žito že gostuje v najsodobnejšem podatkovnem centru Telekoma Slovenije, ki je prek zasebne optične povezave povezan z informacijsko infrastrukturo na lokaciji uporabnika. Z mednarodno zasebno povezavo VPN L3 Microsoft Azure ExpressRoute pa bodo vsi podatkovni centri skupine povezani v enotno omrežje IP/MPLS, kar bo omogočalo dinamično prilagodljive scenarije visoke razpoložljivosti, porazdelitve bremen in uporabo najnaprednejših storitev, ki jih omogoča platforma Microsoft Azure.

PRIDOBITVE

Z uvedbo platforme Microsoft Azure prek zasebne povezave ExpressRoute so zaposlenim v Skupini Žito oblačne storitve na voljo prek različnih službenih naprav z varnim, hitrim in zanesljivim dostopom na daljavo.
 O STORITVI

Mednarodna zasebna podatkovna povezava v primerjavi z javnim internetom omogoča:
- visoke hitrosti prenosa podatkov (od 50/50 Mbit/s do 10/10 Gbit/s),
- nizke zakasnitve prenosa podatkov med podatkovnimi centri,
- visoko stopnjo varnosti in zanesljivosti.

Telekom Slovenije vam zagotovi:
- svetovanje o ustrezni zasnovi hibridnih IKT-oblakov,
- vzpostavitev zasebnih povezav med poslovnimi enotami podjetja in Microsoft Azure v skupno omrežje Telekoma Slovenije (Layer 3 MPLS) in VPN; ena izmed lokacij je lahko tudi podatkovni center Telekoma Slovenije,
- plačilo storitev Azure prek Enterprise Agreement ali programa Cloud Solutions Provider, upravljanje povezave ExpressRoute in storitev Azure. 

BESEDA UPORABNIKA
Matjaž Kurent, direktor informatike
Aleš Gebert, vodja sistemske podpore in operative

»Za Telekom Slovenije smo se odločili na podlagi dosedanjih pozitivnih izkušenj, saj je naš dolgoletni poslovni partner. Zagotavlja nam vrhunsko omrežje, napredne storitve in tesno sodelovanje na več področjih, kar nam omogoča razvoj celostnih rešitev v skladu s potrebami našega poslovanja. Pri uvedbi novih tehnologij nam strokovnjaki Telekoma Slovenije zagotavljajo vso potrebno podporo in strokovno svetovanje, tako da smo z našim sodelovanjem vseskozi zadovoljni«.

TELEKOM SLOVENIJE

Telekom Slovenije je vodilni ponudnik informacijsko-komunikacijskih rešitev v Sloveniji s široko podporo partnerskih podjetij, ob tem pa imajo njegovi strokovnjaki pridobljene vse relevantne licence. Telekom Slovenije je prvi v Sloveniji in med prvimi v Evropi prejel status Cloud Solutions Provider, kot partner Microsoft Gold in LSP-licenčni partner pa podjetjem vseh velikosti  zagotavlja  vzpostavitev, upravljanje in plačilo Azure storitev po dejanski porabi. Telekom Slovenije in Microsoft podjetjem priporočata, da se za gradnjo hibridnih oblakov med infrastrukturo pri naročniku in oblakom Microsoft Azure uporabi zasebna povezava ExpressRoute. S svojo razvejano mrežo zasebnih lokalnih in mednarodnih podatkovnih povezav je Telekom Slovenije najboljši partner za gradnjo hibridnih oblakov v Sloveniji in regiji.


Za več informacij o storitvah Telekoma Slovenije:
- pokličite svojega svetovalca,
- pokličite na brezplačno številko 080 70 70,
- pišite na poslovna.prodaja@telekom.si,
- obiščite www.telekom.si/poslovni

Za več informacij nam pišite na e-naslov info@ntk.si ter se nam pridružite na naših družbenih medijih Facebook, Instagram, Twitter, YouTube in LinkedIn.