Ta spletna stran hrani piškotke, da bi vam zagotovili boljšo uporabniško izkušnjo in popolno funkcionalnost te strani.

Analitične piškotke uporabljamo s storitvijo Google Analytics, samo z vašo privolitvijo. Sprejemam Zavrnitev Več informacij

sobota, 16. september 2023

35 let uspešnega partnerstva v računalniški industriji I ZELINKA

Podjetje ZELINKA & sinovi se ukvarja s prodajo in integracijo računalniške opreme v Sloveniji in tujini.

Že skoraj 35 let so uvoznik in partner vodilnih proizvajalcev računalniške strojne in programske opreme. Podjetje zaposluje 20 ljudi. Čiste prihodke od prodaje so v letu 2022 povečali za dva milijona, na  več kot 15 milijonov, pri čemer 90 odstotkov prihodkov ustvarijo na domačem trgu. Pohvalijo se lahko tudi z bonitetno oceno A1.

 

POSLOVNA PARTNERSTVA s svetovno znanimi proizvajalci IT opreme:

LENOVO

Podjetje je eden največjih Lenovo poslovnih partnerjev. Od samega začetka imajo najvišji – Platinum status. Vso opremo uvozijo sami, kar jim omogoča večjo fleksibilnost in ugodnejšo ceno za stranke.

Lenovo oprema, ki jo tržijo:

ThinkSeries: namizni računalniki, prenosni računalniki in tablice, delovne postaje, zaslone, računalniške dodatke in pripadajočo programsko opremo

ThinkSystem: strežnike, diskovna polja, mrežno opremo in programsko opremo

Lenovo servis:

Od vstopa podjetja Lenovo na slovenski trg so uradni Lenovo servisni partner “Lenovo Premier Authorised Service Provider” za garancijsko in po garancijsko vzdrževanje.

Zagotavljajo originalne rezervne dele, saj sta konsignacijska skladišča v locirana v Sloveniji in na Nizozemskem.

IBM

Partnerstvo s podjetjem IBM sega že v leto 1992. Imajo drugi najvišji - Gold status. Oprema, ki jo tržijo so podatkovni sistemi, tračne knjižnice, sistemi za varovanje podatkov (backup) in vzdrževanje IBM opreme. 

Za podatkovne sisteme so pridobili naziv »Storage Expert« za svetovanje, prodajo in integracijo Flash Storage, Software-Defined Storage, Data Protection Software, Hybrid Storage Arrays, Storage Area Network (SAN) in Tape Storage. 

MREŽNA OPREMA: CISCO, JUNIPER, FORTINET, MERAKI

Kot Cisco Premier Integrator in Juniper Select partner nudijo:

 

  • Stikala
  • Požarne zidove nove generacije;
  • UTM rešitve;
  • Usmerjevalniki;
  • Programska oprema;
  • SDN rešitve in rešitve za upravljanje z omrežji;
  • Postavitve mrežne opreme;
  • Rešitve za upravljanje z aplikacijami.

3M: kot distributer za 3M produkte nudijo Privacy filtre za zaslone.

TARGUS in HYPER: kot ekskluzivni distributer za Targus in Hyper produkte nudijo torbice, nahrbtnike in dodatke, kot na primer priklopne postaje, ključavnice in tipkovnice.

IIYAMA: kot pooblaščen partner za IIyama zaslone nudijo namizne in gaming zaslone ter zaslone na dotik.


Ostala partnerstva:

LEXMARK IN KONICA MINOLTA: tiskalniki, multifunkciske naprave, kartuše, tonerji in potrošni material.

OVERLAND TANDBERG: tračne knjižnice in LTO kasete.

MICROSOFT: tablični, prenosni računalniki in zasloni.

SENHEISSER: namizni, brezžični in stropni mikrofoni za videokonferenčne sisteme, žične in brezžične slušalke profesionalne slušalke, profesionalni mikrofoni.

PROGRAMSKA OPREMA: Microsoft, Malwarebytes, Adobe, ABBYY , Devolutions, Trend Micro in YSoft.

KONKURENČNE PREDNOSTI PODJETJA:

1.  Lastna zaloga za stranke; Prodajo načrtujejo vsaj pol leta naprej, da imajo vedno na zalogi zadostno količino opreme. Danes lahko kupcu proda in ustreže le tisti, ki ima blago že v skladišču.

2.  Fleksibilen servis;

3.  Izvoz in špedicija; Podjetje ima izkušnje z izvozom in špedicijo opreme, saj ima kar nekaj kupcev, za katere opremo izvaža v več kot 30 držav vzhodne in zahodne Evrope.

 

REFERENČNI PROJEKT: INŠTITUT JOŽEF ŠTEFAN, SUPERRAČUNALNIK

V 35 letih delovanja smo nanizali ogromno referenčnih projektov. Najbolj odmevna je dobava in postavitev superračunalnika na Inštitutu Jožef Štefan.

Superračunalnik se stalno dograjuje, trenutno je sestavljen iz 104 strežnikov in diskovnega polja. Sistem se upravlja v celit preko oddaljene povezave in omogoča delovanje kljub okvari katerega od strežnikov. Do leta 2021 je bil najzmogljivejši superračunalnik v Sloveniji.

Zelinka d.o.o. v petih besedah: poštenje, vztrajnost, prilagodljivost, lojalnost in podjetniški duh.


Za več informacij nam pišite na e-naslov info@ntk.si ter se nam pridružite na naših družbenih medijih Facebook, Instagram, Twitter, YouTube in LinkedIn.