Ta spletna stran hrani piškotke, da bi vam zagotovili boljšo uporabniško izkušnjo in popolno funkcionalnost te strani.

Analitične piškotke uporabljamo s storitvijo Google Analytics, samo z vašo privolitvijo. Sprejemam Zavrnitev Več informacij

petek, 08. september 2023

Kako boste delali jutri? Hibridno! I Lenovo

Hibridno delo je prihodnost in Lenovo tej novi poslovni realnosti prilagaja tudi svoje rešitve, ne le računalnike, temveč tudi monitorje, slušalke, opremo za upravljanje IT-okolja ...

Raziskava družbe Lenovo kaže, da upravljanje oddaljenih zaposlenih in globalnih ekip (beri: vseh, ki delajo na daljavo) ostaja osrednja naloga direktorjev informatike. Skladno s tem pa največji proizvajalec računalnikov na svetu tudi razvija svoje izdelke.

Lenovo je na sejmu IFA septembra predstavil vrsto zanimivih izdelkov in to ne le takšnih za domače uporabnike. Zdi se, da so novosti, namenjene poslovnim uporabnikov vsaj toliko, če ne še bolj privlačne in – prebojne. Med nova vrhunska tehnološka orodja in pripomočke, prilagojene dinamičnim in razvijajočim se potrebam sodobnih poslovnih uporabnikov, so se tako uvrstili fantastični 3D-monitor, visokokakovostne avdio slušalke in celo napredna programska oprema za upravljanje naprav in IT-okolja. Skrbniki IT v podjetjih že vedo, kako dragocen je njihov čas …


A začnimo z najbolj očem privlačno inovacijo. Dobesedno.

Monitor ThinkVision 27 3D – ko vsebina oživi pred očmi

Vse več našega dela in osebnega življenja se seli v digitalno sfero, zato je močna kombinacija zaslonske, računalniške in proizvodne tehnologije spodbudila 3D-ekosistem v vznemirljivo novo fazo. Ustvarjalci vsebin in strokovnjaki vse pogosteje potrebujejo bolj realistično sodelovanje na daljavo in bolj poenostavljen postopek ustvarjanja 3D-vsebin, od 3D-grafičnega oblikovanja in 3D-iger do 3D-videoposnetkov. Kot odgovor na to Lenovo predstavlja monitor ThinkVision 27 3D, pionirski 27-palčni zaslon, ki ponuja združljivost z 2D/3D-vsebinami brez potrebe po namenskih očalih in je zasnovan za bolj poglobljeno ustvarjanje, povezovanje in sodelovanje.

 

Novinec je zasnovan tako, da združuje potopne življenjske izkušnje z enostavno uporabo. Zagotavlja očarljivo 3D-izkušnjo, ne da bi za to potrebovali 3D-očala. V kombinaciji s sledenjem očem v realnem času za tekoče gibanje njegova preklopna lentikularna leča ponuja bolj naravno izkušnjo gledanja 3D-vsebin. Monitor ThinkVision 27 3D lahko bistveno poveča produktivnost, saj zmanjša potrebo po dodatni računalniški moči za upodabljanje v 3D, hkrati pa zagotavlja dosledno uporabniško izkušnjo v 2D- in 3D- načinih. Zaradi natančnosti ločljivosti 4K v kombinaciji s profesionalno dvojno 99-odstotno barvno natančnostjo (DCI-P3, Adobe RGB) je ta monitor idealno orodje za profesionalne ustvarjalce vsebin. Monitor 3D uporabniku v oči projicira dve neodvisni sliki, tako da vsako oko vidi predmet pod nekoliko drugačnim kotom. Ta postopek zagotavlja jasen stereo vid in zaznavanje globine v naravni in učinkoviti stereoskopski vizualizaciji. Monitor ThinkVision 27 3D je opremljen tudi z vgrajenimi zvočniki in možnostmi povezljivosti, vključno s priklopnim vmesnikom USB-C in podporo za modularno kamero, kar zagotavlja razširjeno funkcionalnost in brezskrbno polnjenje.

V kombinaciji s programsko opremo 3D Explorer tvori novi 3D-monitor celovit ekosistem za ustvarjanje in uporabo 3D. Rešitev uporabnikom ponuja enostavno platformo za dostop do vseh njihovih 3D-aplikacij (3), skupaj z možnostjo optimizacije dela in udobja ter izboljšanjem nadzora in učinkovitosti. Platforma 3D Explorer ustvarjalce oboroži z uporabnimi orodji, kot so predvajalnik 3D za ogled videoposnetkov in datotek s 3D-učinki, podpora za programsko opremo za oblikovanje in produktivnost ter SDK za razvijalce za izdelavo 3D-aplikacij. Nove funkcije se bodo sčasoma še nadgrajevale, da bi izboljšale in razširile 3D-izkušnjo ter tako premikale meje 3D digitalne interakcije, hkrati pa zagotovile vrata v živahen in razvijajoč se 3D-ekosistem.

Slušalke za kakovostno delo

Mar tudi vi sodite med tiste, ki jih najrazličnejši šumi, pogovori in hrup na delovnem mestu moti? Kaj pa obratno, morate nekaj postoriti in vas moti hrup v domačem okolju? Ali pa na poti? To se je očitno že kdaj zgodilo tudi inženirjem podjetja Lenovo, ki so razvili slušalke, s katerimi je lažje ohranjati pozornost in sodelovati od kjerkoli. Nove profesionalne slušalke Lenovo z visoko kakovostjo zvoka in udobjem so zasnovane za hibridni svet konferenčnih klicev – certificirane so za Microsoft Teams, Zoom in optimizirane za druge izbrane vodilne konferenčne platforme. Žične slušalke Lenovo VOIP in žične slušalke Lenovo ANC Gen 2 si delijo dosledno obliko in imajo vgrajen krmilnik za upravljanje klicev za lažjo uporabo. Vmesnik USB-C (z adapterjem USB-A) zagotavlja večjo združljivost, zamenljivi ušesni nastavki pa povečujejo udobje uporabnika. Pri slednjem ima prednost tudi sistem aktivnega odpravljanja hrupa, ki navidezno odpravlja moteči hrup iz okolice.

Vse naprave pod nadzorom

Največji izziv sodobnih oddelkov IT je upravljanje okolja IT, še posebej naprav, s katerimi delajo zaposleni. V želji, da skrbnikom IT kar najbolj poenostavi in pohitri delo, je Lenovo razvil novo različico orodja Lenovo Device Manager, ki prinaša številne izboljšane funkcije za upravljanje z energijo in delo na daljavo.

Rešitev v oblaku, ki temelji na hitri namestitvi brez dotika, je zasnovana tako, da podjetjem omogoča učinkovito upravljanje njihovega IT-okolja in naprav v njem. Najnovejše skalabilne izboljšave vključujejo varnejše oddaljeno skeniranje in posodabljanje BIOS-a, gonilnikov in vdelane programske opreme sistema Windows ter centralizirane zmogljivosti upravljanja porabe energije za celotno floto naprav.

Funkcije za upravljanje porabe v programu Lenovo Device Manager, ki se začenjajo postopoma, so zdaj priročno združene na eni strani. Začetna faza omogoča upravljanje podprtih osebnih računalnikov Windows in naprav SmartEdge. Poleg tega bo za naprave Lenovo ThinkPad uvedena funkcija PeakShift, ki v času največje obremenitve omrežja samodejno preusmeri napajanje na baterijo. V naslednjih fazah bosta uvedena Lenovo Device Manager z upravljanjem porabe (konfiguracija nastavitev spanja/hibernacije) in pripomoček za nadzorno ploščo, kar bo tvorilo celovito rešitev za upravljanje energije, ki jo poganja umetna inteligenca.

Za dodatno pomoč podjetjem pri razumevanju vzorcev porabe energije in morebitnih prihrankov stroškov bo Lenovo Device Manager ponujal poročilo o prihrankih stroškov energije, ki so posledica načrtovane uporabe in operacij upravljanja energije. Z uporabo zmogljivosti umetne inteligence sistem pomaga vsaki napravi omogočiti optimalno operacijo upravljanja porabe energije.

»V vse bolj dinamičnem okolju hibridnega dela in dela na daljavo pojem 'univerzalnih' tehničnih rešitev ni več vzdržen. Raziskave kažejo, da več kot polovica direktorjev informatike vlaga v digitalno preobrazbo, pri čemer tako delodajalci kot zaposleni iščejo prava tehnična orodja, ki ne izpolnjujejo le minimalnih zahtev glede specifikacij, temveč lahko zagotovijo prilagodljivost in udobje, ki pospešujeta produktivnost in sodelovanje,« je dejal Johnson Jia, vodja globalnega inovacijskega centra Intelligent Devices Group v podjetju Lenovo, in dodal: »Nove inovativne naprave in programska oprema so sestavni deli enotnega ekosistema, ki izkorišča zmogljive procesorje, poglobljeno vizualizacijo in prilagodljivo programsko opremo. Skupaj odpirajo možnosti, kaj vse lahko tehnologija stori za boljše delo in boljšo izkušnjo ekipe.«


Za več informacij nam pišite na e-naslov info@ntk.si ter se nam pridružite na naših družbenih medijih Facebook, Instagram, Twitter, YouTube in LinkedIn.