Ta spletna stran hrani piškotke, da bi vam zagotovili boljšo uporabniško izkušnjo in popolno funkcionalnost te strani.

Analitične piškotke uporabljamo s storitvijo Google Analytics, samo z vašo privolitvijo. Sprejemam Zavrnitev Več informacij

torek, 06. september 2022

NTK Posel | Praktične delavnice v sklopu Poslovnega dne

V sklopu 27. NT konference in Poslovnega dne, ki bo na sporedu v torek, 27. septembra, bodo letos kot noviteta na voljo tri praktične delavnice za poslovne vodje. Prijave na ekskluzivne delavnice, ki bodo sprejele do 25 udeležencev, so že možne in na voljo za tiste, ki ste si kotizacijo za 27. NT konferenco že zagotovili.

Trajnostno vodenje: Digitalizacija in zeleni prehod

Vas zanima, kako lahko digitalizacija podpre proces uvajanja ESG načel (en. environment, social, governance; sl. okolje, družba, upravljanje) v poslovanju podjetij, s poudarkom na standardih poročanja trajnostne uspešnosti podjetja? Na delavnici z naslovom Digitalizacija in zeleni prehod boste na konkretnih primerih razvijali logične modele in kazalnike za poročanje o trajnostnih učinkih.

Delavnico bo vodila Adriana Rejc Buhovac, redna profesorica za management in organizacijo na Ekonomski fakulteti Univerze v Ljubljani ter svetovalka Centra Poslovne odličnosti. Izkušena strokovnjakinja za razvijanje in uresničevanje strategij ter trajnostno naravnano poslovanje je za slovenska in tuja podjetja razvila več kot 70 strategij in sodelovala v več kot 100 drugih strateških projektih.

NTK bralno priporočilo
V branje priporočamo knjigo, ki je nastala v soavtorstvu Adriane Rejc Buhovac in Marca J. Epsteina (Harvard Business School, Rice University), Making Sustainability Work: Best Practices in Managing and Measuring Corporate Social, Environmental, and Economic Impacts.

Upravljanje sprememb: Na pomoč! Stakeholderji me ne razumejo.

Tipičen scenarij: v podjetje vpeljujete novo orodje, proces ali izvajate celovito digitalno transformacijo. Jasno je, da bo vpeljava novih načinov delovanja rešila številne težave, s katerimi se srečujejo zaposleni in podjetje kot celota.

Posledica tipičnega scenarija: naletite na odpor, saj spremembe s seboj prinesejo številne stresne situacije, zaposleni novih orodij ne želijo uporabljati. Zanje izvedete razna izobraževanja, a še vedno ne poznajo osnovnih zakonitosti in funkcij. Zaposleni v IT oddelku so preobremenjeni (in naveličani), zaposlenim nenehno predajajo enake informacije kot pokvarjena gramofonska plošča.

Če vam je zgoraj omenjena zgodba dodobra poznana, vas vabimo na delavnico, kjer boste spoznali:

  • zakaj pravi odgovor največkrat ni dovolj, da bi vas razumele različne ciljne skupine,
  • kaj storiti, da bodo izobraževanja učinkovita
  • in kako zagotoviti uspešen projekt.

Delavnico bo gostil Peter Dolenc z več kot 15 letnimi izkušnjami s področja izvajanja projektov, uvajanjem novih produktov, konceptov, rešitev ter vodenjem in razvojem timov. V mednarodnih korporacijah, kot sta Microsoft in Oracle, je bil zadolžen za uvajanje novih konceptov na lokalnem nivoju in njihovi uveljavitvi na slovenskem trgu. Specializiran je za projektno vodenje tako po klasičnih kot tudi agilnih metodah projektnega vodenja, ki jih uspešno nadgrajuje z metodologijo upravljanja sprememb Prosci in modelom za osebno spremembo ADKAR. S svojim podjetjem PDiVizija d.o.o. in blagovno znamko Change2Value, je ekskluzivni partner podjetja Prosci®, vodilne svetovne metodologije upravljanja sprememb za regijo Balkana.

Informacijska varnost: Komu boste plač(ev)ali?

Splošna razširjenost kibernetskega kriminala oz. računalniške kriminalitete je tako visoka, da lahko enostavno uniči posamezna podjetja, saj že osamljeni primer varnostnega incidenta pri majhnih organizacijah lahko povzroči v povprečju večmilijonsko škodo.

Takšne primere dodobra poznajo v podjetju NIL, saj so se v preteklih letih v ekipi za odziv na varnostne incidente pogosto soočali s kibernetskim kriminalom v slovenskih in tujih IT okoljih, ki je organizacije onesposobil za več tednov ali mesecev. Pri tem si je treba odgovoriti na temeljno in tehtno vprašanje: koga bo podjetje plač(ev)alo za zanesljivo delovanje poslovanja – kriminalce, lastne zaposlene ali zunanje izvajalce?

Na predavanju o informacijski varnosti se boste pobližje spoznali z novimi poslovnimi modeli kibernetskega kriminala, ki že dolgo ne temelji več na klasičnem onesposabljanju poslovanja s šifriranjem kritičnih podatkov in si ogledali konkretne primere velikih vdorov, ki so jih obravnavali v podjetju NIL. Na podlagi izkušenj, ki jih vsakodnevno zaustavlja NIL-ov varnostno operativni center (SOC), bodo predstavljeni ključni elementi sodobne varnostne strategije iz stališča tehnološke arhitekture, cenovne učinkovitosti in načina izvajanja.

Delavnico bo vodil Jan Bervar, arhitekt digitalne varnosti z več kot 25-letnimi izkušnjami, v evropski multinacionalki Conscia, katere del je tudi podjetje NIL. Organizacijam vsem velikosti svetuje, kako najbolj optimalno investirati v zmanjševanje digitalnega tveganja, a hkrati ostati dovolj agilen. Kot del posebne NIL ekipe t. i. IT Arhitektov, ki je usmerjena v svetovalno vlogo, je skupaj z razširjeno tehnično ekipo odgovoren za tehnično najnaprednejše ter najzahtevnejše projekte v podjetju. 

__________________________________

PRIJAVE NA DELAVNICO 

Ekskluzivne praktične delavnice v okviru NT Poslovnega dne sprejmejo 25 udeležencev.

Mesto na delavnici si zagotovite na način, da oddate svojo prijavo z:

  • vpisom na svoj profil na www.ntk.si,
  • na urniku izberete delavnico, ki se je želite udeležiti in jo dodate v svoja predavanja.

____________________________________

Več informacij o dnevu, namenjenemu poslovnim izzivom, je na voljo TUKAJ

Za več informacij nam pišite na e-naslov info@ntk.si ter se nam pridružite na naših družbenih medijih Facebook, Instagram, Twitter, YouTube in LinkedIn.