Ta spletna stran hrani piškotke, da bi vam zagotovili boljšo uporabniško izkušnjo in popolno funkcionalnost te strani.

Analitične piškotke uporabljamo s storitvijo Google Analytics, samo z vašo privolitvijo. Sprejemam Zavrnitev Več informacij

petek, 27. avgust 2021

NTK Poslovni dan

NTK Poslovni dan bo na letošnji NT konferenci na sporedu v torek, 28. septembra 2021. Pripravili smo štiri vsebinske sklope, ki pokrivajo pomembne aktualne tematike.

DIGITALIZACIJA in OKREVANJE GOSPODARSTVA

Vsi se sprašujemo, kako trnova bo pot nazaj. Dejstvo je, da poti nazaj v staro realnost ni. Je pa pot, ki pelje naprej in navzgor. Ne bo lahka, a če sledimo jasnim smernicam, ki jih nakazuje nova realnost, lahko zamujeno hitreje nadoknadimo. Glavno gonilo uspešnega okrevanja bo digitalizacija podjetij, ki omogoča enostavnejše poslovanje na daljavo – tako s strankami kot z zaposlenimi. Poleg uspešne digitalizacije bo še večjo prepoznavnost in veljavo dobila umetna inteligenca – tehnologija, ki je zmožna mišljenja, učenja, načrtovanja in kreativnosti. Kristalno jasno je, da bo zaznamovala našo prihodnost.  Vsebinski sklop “Okrevanje gospodarstva” je namenjen vsem, ki skrbite za politiko podjetja in sprejemate korenite odločitve, ki zadevajo prihodnost vašega podjetja oz. podjetja, ki ga upravljate. 

PODROBNO O VSEBINI


TEHNOLOGIJA in DRUŽBA

Kako tako znatna porast tehnologije vpliva na okolje in na posameznika? V okviru sklopa bomo obravnavali simbiozo med tehnologijo in družbo, ki sta na prvi pogled velika nasprotnika. Obravnavali bomo vprašanje etike v povezavi s tehnologijo, se posvetili informacijski varnosti na spletu, ki v novi realnosti med ljudmi dviguje veliko prahu. Komu zaupati in komu ne? Vprašali se bomo, kako lahko navkljub nenadzorovani rasti tehnologije delujemo trajnostno in kaj lahko doprinesemo k varovanju okolja, ki je ključnega pomena za našo prihodnost.  Vsebinski sklop “Tehnologija in družba” je namenjen vsem voditeljem in okoljevarstvenikom, ki imajo moč vplivati na širšo množico ljudi. Ker sprememba se začne s posameznikom.  

PODROBNO O VSEBINI


NOVE VEŠČINE in UČENJE 

Kako se kar najhitreje prilagoditi in priučiti sprememb, ki jih zahteva rapidna hitrost tehnološke revolucije? Nenehnemu učenju novih veščin so podvržena vsa podjetja. Kako se lotiti procesa učenja in kako ljudi motivirati, da bodo dovzetni za nova znanja, ki so nujno potrebna za uspešno adaptacijo na novo realnost in vključitev v nov sistem? Ter kakšne veščine potrebujejo vodje, da so zmožni ustrezno vpeljati spremembe tako z vidika poslovnega procesa kot z vidika zaposlenih. Vsebinski sklop “Nove veščine in učenje” je namenjen predvsem vodstvom podjetij ter vsem kadrovikom, ki skrbijo za dobrobit in odnose med svojimi zaposlenimi.

PODROBNO O VSEBINI

VODITELJSTVO ZA PRIHODNOST  

Voditelji in vodje so se kar naenkrat znašli na še bolj zahtevnem položaju, kot so ga imeli prej. S porastom dela od doma morajo svojo ekipo usmerjati in motivirati z drugačnimi pristopi – pristopi, ki v ospredje postavljajo tudi njihovo psihično stanje v povezavi z okoljem, v katerem živijo. V trenutku se je poslovno zlilo z zasebnim. Pisarna je postala dnevna soba, otroci so njen vsakdan. Voditelji morajo to spremembo vzeti v zakup in upoštevati tudi vpliv okolja, ki vpliva na zaposlenega in njegovo počutje. Sodobni vodja ne skrbi le za dobre rezultate svoje ekipe, ampak tudi za razumevanje psihofizičnih stanj svojih zaposlenih. Sodobni vodja mora biti motivator, psiholog in razumevajoč poslušalec, ki svoji ekipi popolnoma zaupa.  Sklop je namenjen vsem vodjem, ki se v novi realnosti soočajo z novimi pristopi do svojih zaposlenih. 

PODROBNO O VSEBINI

Pri gradnji vsebine NTK Poslovnega dne tesno sodelujemo z AmCham Slovenija in Združenje Manager, partnerja dogodka pa sta še A1 in BE-terna.

Za več informacij nam pišite na e-naslov info@ntk.si ter se nam pridružite na naših družbenih medijih Facebook, Instagram, Twitter, YouTube in LinkedIn.