Ta spletna stran hrani piškotke, da bi vam zagotovili boljšo uporabniško izkušnjo in popolno funkcionalnost te strani.

Analitične piškotke uporabljamo s storitvijo Google Analytics, samo z vašo privolitvijo. Sprejemam Zavrnitev Več informacij

petek, 16. september 2022

NTK tehnološki del bo gostil Panel na temo informacijske varnosti

Informacijska varnost je zagotovo tema, ki ji posvečamo vedno več pozornosti in tema, ki bo v prihodnje imela vedno večjo težo tudi v našem vsakdanjem (ne samo poslovnem) življenju. Ogromno pozornosti ji bomo tudi posvetili v sklopu 27. NT konference v okviru panela na temo informacijske varnosti.

Na panelu bodo svoje mnenje in razmišljanje podali Dr. Uroš Svete iz Urada Vlade Republike Slovenije za informacijsko varnost (URSIV), Milan Gabor iz podjetja Viris d.o.o., Dr. Boštjan Kežmah iz CEPRIS d.o.o. in Miha PihlerMikeji d.o.o. Panel bo moderiral Anže Tomič

Pogovor bomo otvorili z aktualno in perečo temo, z mobilnimi napravami v povezavi z varnostjo. Večkratno preverjanje pristnosti (MFA) je danes del večine aplikacij, tudi bančnih. Pa menite, da dovolj ščitimo svoje mobilne naprave? V njih med drugim hranimo informacije o bančnih karticah pa tudi več faktorske avtentikatorje, ki nam omogočajo dostop do lastnih informacij. Prek mobilnih naprav dostopamo do e-nabiralnikov, ki hranijo nešteto zaupnih informacij, ki lahko vključujejo tudi gesla, pa do številnih dokumentov, ki jih imamo shranjene v oblačnih storitvah, kot so OneDrive, in podobno. 

Spregledali ne bomo niti najpogostejših kibernetskih incidentov, phishing napadov oziroma napadov s socialnim inženiringom. Te vrste kibernetskih incidentov se bomo dotaknili na podlagi konkretnega primera, saj se je prav takšen napad letos pripetil Upravi za zaščito in reševanje. Ugotavljali bomo, ali je takšna okolja res (ne)mogoče zaščititi, ali imajo hekerji moralni kompas oziroma zakaj jim nič ni več sveto – predvsem pa se bomo poglobili v omenjen primer in se iz njega poizkušali nekaj naučiti. 

Poleg omenjenih tematik bomo spregovorili tudi o aktualnih razmerah v Ukrajini v povezavi z vojno in vprašanju zaznavanja povečanih napadov od začetka invazije; o ciljanih napadih in kako se jim lahko ubranimo, če smo izbrani za glavno tarčo; o varnosti v (enterprise) oblaku oziroma oblakih in zakaj prihaja do vdorov in kaj lahko samo naredimo ob prehodu v oblak.

Pogovor bomo zaključili s temo dolgih gesel in uporov uporabnikov, saj si želimo izvedeti, kdo bo zmagal. Želje uporabnikov ali potrebe po varnosti in zahteve informacijskih tehnologij?

Vse to in še več sledi na 27. NT konferenci! 

Za več informacij nam pišite na e-naslov info@ntk.si ter se nam pridružite na naših družbenih medijih Facebook, Instagram, Twitter, YouTube in LinkedIn.