Ta spletna stran hrani piškotke, da bi vam zagotovili boljšo uporabniško izkušnjo in popolno funkcionalnost te strani.

Analitične piškotke uporabljamo s storitvijo Google Analytics, samo z vašo privolitvijo. Sprejemam Zavrnitev Več informacij

torek, 03. november 2020

WORKSHOPS | Poglobljene delavnice

NT Remote ponuja dostop do znanja in možnost učenja od vrhunskih strokovnjakov. Udeležili se boste lahko delavnic, ki jih bodo strokovnjaki izvedli ekskluzivno za NT Remote.

Vsem dobro znana security strokovnjakinja Paula Januszkiewicz pripravlja ekskluzivno hands-on delavnico samo za udeležence NT Remote. Na temo varnosti bosta zadnje novosti v daljšem predavanju razkrila Milan Gabor in Miha Pihler. Sodelovali boste lahko tudi na hands-on delavnici na temo razvoja z Bojanom Vrhovnikom ter na poglobljenem predavanju o upravljanju infrastrukture z Azure Arc, ki ga pripravlja Aleksandar Nikolić.

Predavatelji in vsebine:

  • MILAN GABOR in MIHA PIHLER | RED vs BLUE – »izdaja«: jesen 2020

Jeseni 2020 COVID-19 še zmeraj narekuje pogoje poslovanja. IT oddelki od pomladi 2020 dalje pospešeno iščejo in testirajo rešitve za digitalizacijo poslovanja ter varno delo od doma. Nekatere je jesenski val COVID-19 vseeno presenetil nepripravljene. Mnogi se še zmeraj sprašujejo, kako upravljati in nadzorovati računalnike, ki niso v poslovnem omrežju ter kako zagotoviti varno poslovanje.

Tudi tokrat si bomo pogledali poglobljene primere varnostnih tveganj in napadov, ki jih tudi v časih COVID-a izkoriščajo hekerji. Poglobljeno pa bomo govorili tudi o upravljanju in zaščiti naprav – tudi tistih, ki so občasno ali stalno nahajajo izven poslovnega omrežja.

Na predavanju bosta Milan Gabor, ki bo zastopal RED tim, in Miha Pihler, ki bo tokrat v BLUE timu, na primerih pokazala, kakšni so bili in so vektorji napadov, kje so vstopne točke ter najpomembnejše, kako se pripraviti in ustrezno konfigurirati ter reagirati v takšnih primerih.

  • ALEKSANDAR NIKOLIĆ, PowerShell Magazine | Managing non-Azure machines with Azure Arc: A step-by-step guide

Join us for a step-by-step guide to managing non-Azure Windows and Linux machines with Azure Arc. Learn how to connect machines to Azure Arc, what is a connected machine agent, how to assign tags, Azure Policies, and Guest Configurations. We will go through all supported VM extensions and their configurations to enable monitoring and management of the connected machines with Azure Monitor, Update Management, and Azure Security Center. The guide will also provide some troubleshooting steps.

  • BOJAN VRHOVNIK, Microsoft | hands-on delavnica - Cloud native applications in Azure

Na delavnici bomo spoznali načine, kako lahko aplikacijo z vsemi zahtevami (klasična postavitev – spletni vmesnik, backend micro storitve, podatkovna baza) spravimo v kontajner in tako zadostimo različnim zahtevah strank. Pogledali si bomo, kako lahko gostimo aplikacijo lokalno in jo nato z minimalnimi popravki spravimo na Azure Kubernetes Service, da lahko izkoristimo prednosti platforme, kot je recimo auto-recovery, high availability, service discovery.

Pri tem pa ne bomo pozabili na ključni process avtomatizacije in procesa DevOps z uporabo platforme GitHub.

POZOR! Delavnica je omejena na 15 udeležencev. Prijave na delavnico bodo mogoče od 23. 11. prek platforme NT Remote in bodo odprte do zasedenosti vseh mest - zato pohitite s prijavo, o vseh nadaljnjih korakih vas obvestimo!

  • PAULA JANUSZKIEWICZ, Cqure | Masterclass: Hacking and Securing Windows Infrastructure

Interaktivna delavnica bo intenziven pregled ranljivosti in rešitev zanje na Windows infrastrukturi. Pridobljena znanja bodo predstavljala predvsem možnost identifikacije ranljivih sistemov, načine iskanja potencialnih ranljivosti, načine izkoriščanja ranljivosti, njihovo odpravljanje ter pregled orodij in tehnik, s katerimi zlonamerneži lahko ranljiv sistem napadejo. Podrobnosti o delavnici

Delavnica je namenjena izkušenim sistemskim administratorjem, skrbnikom varnosti in vodjem informatike.

POZOR! Delavnica je omejena na 20 udeležencev. Prijave na delavnico bodo mogoče od 23. 11. prek platforme NT Remote in bodo odprte do zasedenosti vseh mest - zato pohitite s prijavo, o vseh nadaljnjih korakih vas obvestimo!

Oglejte si, kdo vse bo na NT Remote še delil svoje znanje z nami, in se nam pridružite >> PRIJAVA

Za več informacij nam pišite na e-naslov info@ntk.si ter se nam pridružite na naših družbenih medijih Facebook, Instagram, Twitter, YouTube in LinkedIn.