Ta spletna stran hrani piškotke, da bi vam zagotovili boljšo uporabniško izkušnjo in popolno funkcionalnost te strani.

Analitične piškotke uporabljamo s storitvijo Google Analytics, samo z vašo privolitvijo. Sprejemam Zavrnitev Več informacij

NTK Blog

ponedeljek, 05. september 2022

Odpravljanje vrzeli med vizijo in izvedbo | Fast Lane

Ni težko oblikovati množice idej, vendar jih ni tako enostavno spremeniti v trajnostne koristi za organizacijo. Voditelji podjetij v pogovorih izpostavljajo, da običajno nimajo težav s snovanjem idej, kaj vse bi bilo treba narediti bolje in kako ustvariti nove posle. Toda prav ta ista podjetja so potem neuspešna, ko je treba te ideje uresničiti in jih pretvoriti v konkretne izboljšave in posle.

Preberi več

ponedeljek, 05. september 2022

Digitalna preobrazba in zakaj bi moralo vsako podjetje razmisliti o njej | Comtrade

V zadnjem desetletju se v svetovnih in lokalnih poslovnih okoljih vse več govori o digitalni preobrazbi podjetij. Po letu 2019 pa je tema dobila dodaten zagon zaradi prilagajanja novim delovnim razmeram v času pandemije. Treba je poudariti, da se digitalno preobrazbo velikokrat napačno pojasnjuje in zaradi tega mnogo takih projektov ostane nedokončanih oziroma ne dosegajo želenega uspeha (1).

Preberi več

ponedeljek, 05. september 2022

7 razlogov, zakaj potrebujete interaktivni zaslon v podjetju | Inovatio

Digitalna tehnologija nenehno spreminja način poslovanja, medsebojnega sodelovanja in sporočanja informacij. V podjetjih prinaša veliko novih in boljših možnosti delovanja. Digitalno proaktivna podjetja lahko poslujejo do desetkrat bolje in dosegajo boljše rezultate, kot istovrstna podjetja, ki še ne uporabljajo digitalne tehnologije.

Preberi več

sreda, 31. avgust 2022

Kibernetska varnost kot poslovni izziv – prioriteta vodstva in uprav | Carbonsec

V zadnjih letih so podjetja in organizacije doživeli vrsto sprememb v načinu dela; deloma zaradi splošnega trenda digitalizacije, deloma zaradi epidemije Covid-19 in preskoka na delo na daljavo. Tem spremembam so se pridružili še vedno naprednejši kibernetski napadi ter kibernetska vojna, ki je z vojno v Ukrajini dobila še večje razsežnosti.

Preberi več

sreda, 31. avgust 2022

9 nasvetov za optimizacijo IT stroškov v oblaku | Crayon

Velika rast uporabe storitev v oblaku ne kaže znakov popuščanja. Slaba stran velike rasti je (pre)velika poraba storitev v oblaku. Po oceni podjetja Gartner bodo podjetja tako porabila do kar 40 % več. Preberite Crayonov vodnik »9 nasvetov za optimizacijo IT stroškov v oblaku«.

Preberi več

sreda, 31. avgust 2022

Predstavitev podjetja ZELINKA & sinovi | Zelinka

Podjetje ZELINKA & sinovi se ukvarja s prodajo in integracijo računalniške opreme v Sloveniji in tujini. Že skoraj 30 let so uvoznik in partner vodilnih proizvajalcev računalniške strojne in programske opreme. Martin Zelinka je družinsko podjetje ustanovil leta 1988, še v Jugoslaviji, pod imenom ZELINKA & sinovi Zastopanje in trgovina d.o.o. Leta 2021 se je upokojil, njegovo poslanstvo pa nadaljujeta sin Luka Zelinka in vnuk Leo Zelinka.

Preberi več

četrtek, 25. avgust 2022

Raziskava “Optimizacija IT stroškov v 2022" | Crayon

Podjetja se nikoli niso bolj zanašala na programsko opremo kot danes. Z naraščajočo uporabo pa rastejo tudi IT stroški. Zato je optimizacije le teh ena glavnih nalog v podjetjih. Raziskava, ki je bila izvedena med 2.050 IT odločevalci v 19 državah po celem svetu, odkriva, kako podjetja upravljajo z IT stroški in zakaj se mnoga pri tem mučijo.

Preberi več