Ta spletna stran hrani piškotke, da bi vam zagotovili boljšo uporabniško izkušnjo in popolno funkcionalnost te strani.

Analitične piškotke uporabljamo s storitvijo Google Analytics, samo z vašo privolitvijo. Sprejemam Zavrnitev Več informacij

NTK Blog

ponedeljek, 19. september 2022

Napredne rešitve interneta stvari in umetne inteligence s pomočjo storitev oblaka Microsoft Azure v praksi | stroka.si

Ljudje že od nekdaj poskušamo razumeti svet okoli nas in si pri tem pomagamo z orodji, ki so podaljšek naših možganov in nam razširijo zmožnosti razmišljanja ter razumevanja. V preteklosti je šlo za bolj primitivna orodja, z razvojem računalništva in znanosti pa se poslužujemo tudi vse naprednejših orodij in servisov, ki nam lahko s pomočjo usmerjenega domenskega znanja pomagajo pri reševanju kompleksnih problemov s pristopi iz umetne inteligence in strojnega učenja.

Preberi več

ponedeljek, 19. september 2022

Delovno namizje kot storitev? Zakaj pa ne, če s tem ubijemo več muh na en mah. In še prihranimo. | Unistar PRO

Vse od prihoda Microsoftovega navideznega namizja Azure Virtual Desktop si podjetja pozorno ogledujejo, kaj lahko ta platforma naredi za njihovo poslovanje. Najtežji korak je seveda prvi – slovenska podjetja imajo rada svoje računalnike na ali pod delovnimi mizami. Zakaj bi jih preselila v oblak? Zato, ker s tem ubijejo več muh na en mah: namizja so vedno in povsod enaka in lahko uporabnik nadaljuje z delom tam, kjer je končal, so vedno in redno posodabljana ter varovana, saj zanje skrbi zunanji specializirani ponudnik, odpade pa tudi strošek upravljanja, nadgrajevanja in posodabljanja računalnikov.

Preberi več

ponedeljek, 19. september 2022

Z IoT rešitvami na ključ do večje konkurenčnosti | A1

Prihodnost pripada podjetjem, ki digitalno transformacijo pospešujejo z inovativnimi idejami. Pri ambicioznih ciljih iščejo načine, kako postati še uspešnejša. Razvijajo ideje in vizijo, kako poenostaviti in polepšati naša življenja ter kako jih hkrati narediti bolj produktivna. S takšnim načinom razmišljanja in odločnim razvojem novih produktov ter posodabljanjem storitev za stranke, ostajajo relevantna na trgu.

Preberi več

ponedeljek, 19. september 2022

Poly omogoča napredno uporabo Teams v sejnih sobah | NKT

Prednost Polyjeve videokonferenčne opreme za Teams je zagotovo v legendarni kakovosti zvoka, vrhunskem delovanju algoritmov kamer za samodejno sledenje govorcem in v malem številu potrebnih kablov ob namestitvi sistemov, kar zelo prispeva k urejenosti sejnih sob.

Preberi več

četrtek, 15. september 2022

Microsoft study: SMB growing fast by embracing digital technologies

Small and medium-sized businesses (SMBs) are the cornerstone of every community. With an estimated 400 million SMBs operating worldwide, they account for 99% of global organizations. SMBs are the main source of job creation, making up between 60%-85% of employment. And according to the International Labor Organization, by some estimates, SMBs contribute up to 70% of GDP.

Preberi več

sreda, 14. september 2022

Izgradnja interaktivnih poročil v praksi | Business Solutions

Rešitev Power BI podjetja Microsoft, je po mnenju mnogih brez konkurence pri vizualizaciji in interaktivnosti prikaza poslovnih poročil. Omogoča obdelovanje in črpanje podatkov iz več kot 60 različnih podatkovnih virov in jih prikazovati na po meri prilagojeni nadzorni plošči.

Preberi več

sreda, 14. september 2022

Zakaj vas bo vaš tiskar sovražil? | Inovatio

V današnji poplavi informacij, reklam in promocij je pomembno izstopati, pritegniti pozornost in za (potencialno) stranko ustvariti pozitivno izkušnjo. Ravno to je povod, da se sporočanje in oglaševanje vedno pogosteje preusmerja v digitalno. Takšen način ima ogromno prednosti pred tiskanim. Digitalno oglaševanje je investicija, ki na dolgi rok zmanjša stroške podjetja, ustvarja možnost učinkovitejšega posredovanja informacij in oglasov ter boljšo uporabniško izkušnjo.

Preberi več

ponedeljek, 12. september 2022

Čas je za optimizacijo IT stroškov | Crayon

Podjetja se nikoli niso bolj zanašala na programsko opremo kot danes. Zaradi hitre rasti uporabe programske opreme in storitev v oblaku ter včasih nenadzorovanega uvajanja novih tehnologij podjetja velikokrat ne zmorejo učinkovito nadzorovati vseh novonastalih IT stroškov. Po zadnji Crayonovi raziskavi izvedeni med več kot 2.000 IT vodji v podjetjih, jih je 54 % navedlo optimizacijo IT stroškov, kot največji izziv pri upravljanju IT sredstev.

Preberi več

petek, 09. september 2022

SMART Board interaktivni zasloni – zakaj so tako enostavni za uporabo? | Inovatio

Izbira najprimernejšega interaktivnega zaslona je včasih zahteven in dolgočasen proces. Številne alternativne rešitve se zdijo na videz podobne ali celo enake, zato smo za vas pripravili krajše videoposnetke, s pomočjo katerih boste na enostaven in zabaven način spoznali glavne razlike med SMART Board interaktivnimi zasloni in ostalimi alternativami.

Preberi več